Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, siyasi istikrar sayesinde ülkemizin önemli bir noktaya geldiğini belirterek, geçmişte milyon dolar borç alan Türkiye'nin şimdi birçok ülkeye milyar dolar seviyelerinde borç vermeye başladığını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programı kapsamında Osmaniyeli kursiyerlerle bir araya geldi. Osmaniye programı kapsamında önce AK Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş'ı parti il binasında ziyaret eden ardından yerel TV'lerin canlı yayınlarına konuk olan Başkan Altepe, daha sonra Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen Siyaset Akademisi'ne katıldı. Osmaniye Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ve AK Parti İl yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte, siyasi istikrar ve yerel yönetimlerin önemi konularında bilgiler veren Başkan Altepe, kursiyerlere siyasi deneyim ve tecrübelerini anlattı.

"ARTIK MİLYAR DOLAR BORÇ VERİYORUZ"
AK Parti iktidarıyla Türkiye'nin son 10 yılda geldiği aşamayı anlatarak başlayan Başkan Altepe, siyasetin ekip ve kadrolarla yapıldığını, bunun Türkiye için büyük bir nimet olduğunu vurguladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere idealist ve liderli vasfı olan insanların görev başında olduğunu dile getiren Altepe, "Siyaset nasıl yapılır, toplum nasıl yönlendirilir, AK Parti bunun en güzel örneklerini herkese gösterdi. 2002 yılını hatırlayın. Daha Başbakanımız koltuğa oturmadan, ekonomi bir anda rayına oturdu. Çünkü güven ortamı oluştu. AK Parti iktidarı öncesi 1 milyon dolar borç almak için uğraşıyorduk. Şimdi başka ülkelere milyar dolarlarca yardım yapıyoruz. Milyon dolar borç alıyorduk, şimdi milyar dolar borç veriyoruz. Ne kadar şükretsek azdır. Allah ağzımızın tadını bozmasın" dedi.
AK Parti'nin ayrı zamanda 'yerel yönetim' partisi olduğunu ifade eden Başkan Altepe, 2004 seçimleri öncesinde yerel yönetimlerde önemli sıkıntılar yaşandığını hatırlatarak, son dönemde yapılan düzenlemelerle yerel yönetimlerin yetki ve sorumluluklarının daha da arttığını kaydetti. Yerelde yaşanan sorunların ancak yerelde çözüme kavuşabileceğini kaydeden Başkan Altepe, "Yerel yönetimler bu dönemde önemli fonksiyonlar kazandı. Çünkü Osmaniye'de bir sorun varsa bu en çabuk ve kaynakların doğru kullanılması ile ancak Osmaniye'den çözülür. Büyükşehir sınırlarının il sınırı olmasına yönelik uygulama daha önce İstanbul ve Kocaeli'nde uygulandı. İstanbul'un Şile ve Sirivri'sine 8-9 yıl önce ve şimdi bakmak lazım. Yine Kocaeli'nin Gebze ve Darıca'sındaki değişimi görmek gerekiyor. Bu düzenlemelere ihtiyaç vardı. Çünkü kentlerimizin hızla gelişip, kalkınması gerekli. Cumhuriyet döneminde yüzde 30'larda olan kentli nüfusu yüzde 80'lere çıkıyor. Çünkü kentler kültür ve medeniyetin yatağı. Gerek üretim ve istihdam olanakları, sosyal, kültürel hayat, eğitim imkanları gibi nedenlerle kentli nüfusu her geçen gün artıyor. Bu nedenle kentlerimizin hızla gelişip, kalkınması gerekli" diye konuştu.
Yerel yönetimlerde başarıya ulaşmanın en önemli formülünün şeffaflık ve katılımcılıktan geçtiğini vurgulayan Başkan Altepe, artık insanların hangi kaynağı nereye ve neden harcandığını bilmek istediğini kaydetti. Bu nedenle Bursa'da hayata geçirdikleri tüm projelerde vatandaşlardan, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarından muhalefet partilerine kadar toplumun tüm kesimlerinin görüş ve önerilerini aldıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Hazırladığımız 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı tam bir katılımcılık örneği ile hazırlanıyor. Bunun yanında örneğin geçtiğimiz dönem yaptığımız su kayağı tesisleri, muhalefet partili bir belediye başkanımıza aitti. Yine muhalefet partili bir meclis üyemiz 'fotofest düzenleyelim' dedi, onu düzenledik. Eski belediye başkanlarımız danışmanlıklarımızı yapıyor. Onların fikirlerini alıyoruz. Bizim için önemli olan fikrin, önerinin kimden geldiği değil. Önemli olan kentimizin kazanması. Bu hizmetler bizim dönemimizde Bursa ile buluşuyor. Bunun yanında kaynakların verimli kullanılması yönünde büyük ihalelere katılımcılığı artırıyoruz. Stadyum ve belediyesi binası gibi iki büyük projenin ihalelerine 42 ve 44 firma katıldı. Raylı sistem ihalesine 14 firma katıldı. Bu katılımcılık sayesinde 300 milyon TL'ye yaptırılan raylı sistem işini 2 yıl sonra 100 milyon TL'ye mal ediyoruz. Türkiye'nin gelişmesine paralel olarak bizler de artık Türk parası ile uzun vadeli kredi alabiliyoruz. Yerli kredilerde şartları biz belirleyebiliyoruz, böylelikle kentin kaynaklarını en verimli şekilde kullanıyoruz" dedi.
AK Parti Osmaniye İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, günün anısına Başkan Altepe'ye plaket verdi.
(YS)

18.01.2013 10:38:41 TSI

Editör: Wan Haber