1959 yılında Bursa Elmasbahçeler Mahallesinde doğdu. İlkokulu Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu, Ortaokulu Yıldırım Beyazıt Lisesi, Liseyi ise Tophane Teknik Lisesi'nde okudu. 
 
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünü bitiren Altepe, askerliğini 1982-1983 yılları arasında Yedek Subay olarak yaptı.

Altepe, 1983 yılından itibaren kendi firması; Kalorifer, Buhar Kazanı İmalatı, Isıtma, Soğutma Tesisatı ve proje işleri alanında faaliyet göstermektedir. 
 
Siyasete 1989 yılında Refah Partisi İl Yöneticisi olarak giren Recep Altepe, 1994 yılından itibaren İl Başkan Yardımcılığı, Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca, bir yıl Fazilet Partisi Genel Merkez Müfettişliği görevi yaptı. 
 
1994 yılı yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir ve Yıldırım Meclis Üyeliğine ayrıca BUSKİ Genel Kurul Üyeliğine seçildi. 1999 yılındaki seçimlerde de aynı görevlere seçilen Altepe, yaklaşık 10 yıldır bu görevleri yürütmüştür. Ayrıca İmar, Bütçe, Mali İşler ve Ulaşım Komisyonlarında görev yaptı.

1983 yılında evlenen Altepe 2 kız, 1 erkek olmak üzere 3 çocuk babasıdır.

2004 yılında yapılan Yerel Seçimlerde AK Parti'den Osmangazi Belediye Başkanlığı'na ardından 2009 Yerel Seçimlerinde ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birligi ve Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin de başkanıdır. (İHA)

Editör: Wan Haber