Karabük'te hemzemin geçitte trenin altında kalan 2 kişi yaralandı. Trenin çarptığı öğrenci, iki ray arasındaki boşluğa düşünce hayatta kaldı.
Edinilen bilgiye göre, eski balık pazarı mevkiinde bulunan hemzemin geçitte, Musa C. (48) ve Necdet Ö. (27) idaresindeki 24866 sefer sayılı tren lokomotifi bariyerleri kapalı olan yoldan karşıya geçmeye çalışan Özlem Erbaş (44) ve üniversite öğrencisi Büşra Gülsalar'a (22) çarptı. Lokomotifin altında kalan iki arasındaki travers boşluğuna düşen Büşra Gülsalar ile trenin sürüklediği Özlem Erbaş yaralandı. Bir kişi elinden tutarak sakinleştirmeye çalıştığı Büşra Gülsalar, olay yerine gelen sağlık ekiplerine "Sakat kalmak istemiyorum. Beni kurtarın, ağrılarım var. Anneme haber vermeyin, psikolojik sorunları var" diyerek feryat etti. Yapılan ilk müdahalelerinin ardından Büşra Gülsalar ve Özlem Erbaş ambulansla Karabük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olay sonrası polis ekipleri lokomotifin baş makinisti Musa C.'nin gözaltına almak isterken, makinist treni bırakamayacağını yeni bir makinist gelmeden gidemeyeceğini söyleyerek lokomotifi bırakmak istemedi. Uzun bekleyiş sonrası makinist gelmeyince Musa C., lokomotifin motorunu kapatarak polis otosuyla karakola getirildi. Bu sırada hemzemin geçitte bulunan görevli İsmail G., "Bayanlar kaldırım da bekliyordu. Tren köprüden geçtiği sırada düdük çalmasına rağmen bir anda yola attılar. Yola atlar atlamaz iki bayan makinenin altında kaldı. Makine bunları sürüklerken bir tanesi rayların arasındaki boşluğa düştü diğerini ise biz makinenin altından çıkardık" dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(YE-ÖZ-Y)

13.02.2013 21:30:19 TSI

Editör: Wan Haber