İzmir'in Torbalı ilçesi Çaybaşı Mahallesi mevkiinde yolcu treni, vidanjöre çarptı. Kazada tren raydan çıkarken vidanjörün sürücüsü ağır yaralandı.
Kaza, Çaybaşı Mahallesi'nde bulunan hemzemin geçitte meydana geldi. 41 UV 751 plakalı vidanjöre, İzmir'den Nazilli yönüne giden 32263 sefer sayılı yolcu treni çarptı. Çarpmanın etkisiyle 90 yolcusu bulunan tren raydan çıkarken, vidanjör üç parçaya bölündü. Kazada, 26 yaşındaki vidanjör sürücü Gürkan Gül ağır yaralandı. Vidanjör içerisinden ayakları kırık bir şekilde çıkarılan Gül'ün yardımına önce çevrede bulunan vatandaşlar yetişti. Yaralı Gürkan Gül, daha sonra gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kazada tren yolcuları panik yaşadı. Raydan çıkan trenin devrilmemesi büyük bir şans olarak nitelendirilirken, yolculardan ölen ya da yaralanan olmadı. Trenin ön kısmında hasar meydana geldi. Yolcuların ulaşımı, kazadan sonra olay yerine gelen Torbalı Belediyesi'ne ait üç otobüsle sağlandı.
Tren kazası sonrasında yolcuların panik içerisinde vagonlardan dışarı çıktığını ifade eden Ray Otobüsü Makinisti Hüseyin Karabulut, polise verdiği ifadesinde, "hemzemin geçide yaklaştığı esnada düdük çaldığını ve fren yaptığını, ancak duramadığını" söyledi. Kurallara ve hız sınırına uygun bir şekilde ilerlediğini dile getiren makinist, vidanjörün yaptığı tüm uyarılara rağmen geçitte ilerlediğini öne sürdü.
(CZ-ERG-HO-Y)

23.01.2013 11:00:48 TSI

Editör: Wan Haber