Azerbaycan Milli Dede Korkut Vakfı ve Uluslararası Azerbaycan Dünyası, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş'ı 'Vatan Evladı Yüksek Madalyası'na layık gördü.
Vakıf yetkilileri madalyayı Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın çalışma ofisinde, oğlu Serdar Denktaş'a verdi. Serdar Denktaş, madalyanın Türk dünyası adına verilen önemli bir ödül olduğunu vurgulayarak, ödülü veren vakfa teşekkür etti. Denktaş, madalyanın geçtiğimiz yıl vefat eden babasına sağlığında verilmek istendiğini ancak bunun gerçekleşemediğini, babasının madalyaya layık görüldüğünü öğrendiğinde de çok duygulandığını kaydetti. Madalyanın gelecek yıl tamamlanması planlanan müzede sergileneceğini belirten Denktaş, tüm Türk dünyasına teşekkür etti.
Azerbaycan Milli Dede Korkut Vakfı ve Uluslararası Azerbaycan Dünyası Başkanı Eldar İsmayılov ise Denktaş'ın büyük zorluklar içinde KKTC'yi kurduğunu ve Türk dünyasına kazandırdığını, bu yüzden de hizmetlerinin çok önemli olduğunu belirtti. İsmayılov ayrıca KKTC'nin Türklerin yaşadığı ülkeler içinde önde gelen bir devlet olduğunu belirterek "Bu devlet çok büyük zorluklarla, büyük emeklerle kuruldu" dedi. Ödülü Denktaş'a sağlığında vermek istediklerini ancak bunun gerçekleşemediğini söyleyen İsmayılov, "Tüm Türk dünyası adına verilen bu ödüle en layık kişi Rauf Raif Denktaş'tır. Ödülü onun adına oğlu Serdar Denktaş'a veriyorum" diye konuştu.
Tören sırasında, Denktaş'ın portresini çizen Azeri Ressam Sakit Mammadov da, çizdiği portreleri içeren kitabını Serdar Denktaş'a hediye etti. Mammadov ile vakıf yöneticilerinden Refik Aziz, kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş ile ilgili anılarını ve düşüncülerini anlattı.
(CC-YHY-D)

28.01.2013 18:45:17 TSI

Editör: Wan Haber