KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'oğlu Serdar Denktaş, Nazilli Belediyesi tarafından yaptırılan 'Rauf Denktaş Parkı'nın açılışını yapacak.
Nazilli Belediyesi'nin ilçedeki yeşil alanları artırmak için yaptığı çalışmaların en başında gelen park çalışmalarında son yapılan parka merhum KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ismi verildi. 21 Şubat 2013 Perşembe günü hizmete girecek olan parkın açılışına ise Denktaş'ın oğlu KKTC Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş katılacak.
Nazilli Zafer Mahallesinde 2 bin 775 metrekarelik alanda parkın yapılacağını ve açılışına Serdar Denktaş'ın katılacağını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Vatandaşımızın gezebileceği, dinlenebileceği doğal ortamlar yaratmak, çocuklarımıza yaşanabilir bir şehir bırakmak ve onların güvenli ortamlarda enerjilerini atabilmelerini sağlamak için Belediye olarak yapmış olduğumuz parklarla devlet büyüklerimiz ve vatana hizmet etmiş önemli şahsiyetlerin isimlerini de yaşatıyoruz. Son olarak ise Mehmet Özalp Bulvarı yolu ile 2 sokak köşesinde ki bölüme park yapıldı. Zafer Mahallesi'nde hizmete girecek ve ismini Rauf Denktaş koyacağımız 2 bin 775 metrekarelik alanda yapılan parkın Bin 237 metrekarelik bölümü yeşil alan, 196 metrekarelik bölümü Çocuk Oyun alanı, 210 metrekaresi Basketbol Sahası ve Bin 132 metrekarelik bölümü de yürüyüş alanı olarak ayrıldı" dedi.
Son yapılan parkın merhum KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş isminin verildiğini, açılış için de Denktaş'ın oğlu KKTC Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş'ı açılış için davet ettiklerini söyleyen Başkan Alıcık, Sedar Denktaş'ın Perşembe günü saat 15.30'da Nazilli'de yapılacak olan açılışa katılacağını ardında da saat 18:00'da Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda 'KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş anısına' konulu konferans vereceğini sözlerine ekledi.
(ÜÖ-MB-İK)

18.02.2013 13:36:29 TSI

Editör: Wan Haber