Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ın ismini taşıyan cadde oğlu Serdar Denktaş'ın katılımıyla Antalya'da açıldı. Törende konuşan Kıbrıs Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, " Omuzumuzda babamdan kalan çok ağır bir miras var. Ne olursa olsun, her şeye ve bunu isteyenler olmasına rağmen 40 mil ötede bulunan yavruya sırtınızı dönmeyin" dedi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Serdar Denktaş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye'nin soydaş ve kardeş olduğunu ancak bazı dış güçlerin yavru vatana Türkiye'nin sırtını döndürmek istedikleri belirterek " Babam evladı olarak sırtımıza çok önemli bir görev yükledi, bunu yerine getirmek çabasındayız. KKTC ilelebet yaşayacaktır ve bunun yolu da ana vatan ile birlikte olmaktan geçer. Sizden isteğimiz her ne olursa olsun 40 mil ötenizde bulunan yavruya sırtınızı dönmemenizdir" dedi. Denktaş, Antalya Havalimanı' na şehri bağlayan ikinci yol olan caddeye ismi veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ve Meclis üyelerine de teşekkür ederek " Babamın hatırasını yaşatmak için birçok yerden davet alıyorum, ancak Antalya benim için ayrı bir öneme sahip. Bu caddeyi kullanan herkes, babamı bir kez daha hatırlayacak, oracıkta bir yavru vatan olduğunu unutmayacak" diye konuştu.
Denktaş'ın ardından kürsüye çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ise Rektörlüğünden buyana son 10 yıl içinde rahmetli Rauf Denktaş ile sıkı ilişkiler kurduklarını söyledi. Akaydın, Denktaş'ın iyi bir baba, iyi bir devlet adamı, iyi bir mizah adamı , iyi bir kültür adamı olduğunu ancak bütün bunlardan öte Danktaş'ın iyi bir ulusalcı vatansever olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer tarafından , Serdar Denktaş hem de Mustafa Akaydın'a günün anısına birer teşekkür plaketi verildi. Daha sonra yolun açılış kurdelesini protokol üyeleriyle birlikte kesen Denktaş ve Akaydın, caddenin girişine yapılan Rauf Denktaş büstünün de açılışını da birlikte yaptı. Büstün açılışı sınasında gözyaşlarına güçlükle hakim olabilen Denktaş, açılışın ardından Mustafa Akaydın ile birlikte Perşembe akşamı bisikletçileriyle poz verdi. Akaydın, direksiyon başına geçtiği elektrikli otomobil ile, yanına Denktaş, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Başkanı Devrim Kök ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i de alarak caddeyi dolaştı.
Törene Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile birlikte Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İl Başkanı Devrim Kök, Antalya eski Millevekili Nesrin Ünal ve vatandaşlar katıldı.
Temeli 8 ay önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılan ve çift gidiş geliş olmak üzere 3 kilometre uzunluğundaki dört şeritli yol 7,5 milyon TL'ye maloldu.
(CE-ÖK-Y)

20.12.2012 15:18:48 TSI

Editör: Wan Haber