Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Çağlayangil Caddesi devamında açtığı imar yolu olan Rauf Denktaş Caddesi 20 Aralık Perşembe günü açılıyor. Lara bölgesinden havaalanına ulaşımı sağlayacak caddenin açılışına merhum KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş da katılacak.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Çağlayangil Caddesi'ni Kardeş Kentler yoluna bağlayan Rauf Denktaş Caddesi'ni 8 ayda Antalya'ya kazandırdı. 40 bin metreküp kazı ve dolgu çalışması yapılan, yağmur suyu altyapısı tamamlanan 3 kilometrelik Rauf Denktaş Caddesi'nde iletişim ve telekomünikasyon hatları, enerji hattı kutu menfez imalatları da gerçekleşti. Rauf Denktaş Caddesi, yaya ve yol aydınlatmasıyla modern bir görüntüye kavuşturuldu. Kaldırımlarda 25 bin metre bordür, 15 bin metrekare parke kullanıldı. Görme engelli vatandaşlar da düşünülerek kaldırımlara oluklu takip taşları döşendi. Antalya halkına özellikle yaz aylarında turizm için önemli bir alternatif yol kazandırıldı.
BİSİKLET YOLU DA YAPILDI
20 Aralık'ta resmi açılışı yapılacak caddenin havalimanına alternatif yollardan biri olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Rauf Denktaş Caddesi, Özgürlük Bulvarı ve Çağlayangil Caddesi'ni Kardeş Kentler Yolu'na bağlayacak. Cadde, 7 milyon 419 bin 573 TL'ye mal oldu. Bisiklet yolu, engelliler için kaldırımlarıyla Antalya'ya çok güzel bir cadde kazandırdık. Caddeyi kısa sürede açarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk" dedi. 3 kilometre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki yolda yaklaşık 20 bin ton asfalt kullanıldı.
(SÇ-SÇ-Y)

13.12.2012 16:23:30 TSI

Editör: Wan Haber