AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, 7 Aralık’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yapılacak olan AK Parti Van 5. Olağan Kongresi öncesi üst kurul delegelerini ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Kongrede mevcut başkan Av. Zahir Soğanda’yı destekleyeceklerini açıklayan Aslan, herkesin mevcut yönetime saygı duyması gerektiğini belirtti. 


Toplantıda kısa bir açıklama yapan Aslan: “İlçelerimizin kongrelerini bitirdik, Pazar günü Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla il kongremizi gerçekleştireceğiz. Önceki gün tüm ilçe başkanlarımız ile bir araya gelerek zaten mevcut başkanımız Av. Zahir Soğanda’yı destekleyeceğimizi duyurmuştuk. Başbakanımızın atamış olduğu ve genel merkezimizin desteklediği mevcut il başkanımız Av. Zahir Soğanda’yı açık açık destekliyoruz. Biz bir ekibiz, ekipte yanlışlık olmaz, bir ekip bir birini satmaz. Biz kendimize ne kadar güveniyorsak üst kurul delegelerimize de o kadar güveniyoruz. Bizim adımıza, genel merkez adına, il başkanımızın adına birileri sizleri arıyarak çeşitli tekliflerde bulunabilir. Biz hiç bir teklife açık değiliz ve hiç bir teklifi de kabul etmiyoruz.” Dedi.


YOL YAKINKEN YANLIŞINIZ DAN VAZGEÇİN!
29 Mart yerel seçimler sonrası görevden alınan kişileri ve onların yerine atanan kişileri de dönemin başbakanı, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlendiğini söyleyen Aslan diğer adayların yol yakınken geri dönmeleri gerekdiğini söyledi. Aslan: “29 Mart yerel seçimlerinin ardından  görevlerinden alınan kişilerle yerlerine atanan kişilerinde aynı teşkilat belirledi. Atananlara ve halk tarafından seçilenlere herkes gibi onların da saygı göstermesi lazım. Diyoruz ki zamanında siz bu ili yönettiniz, yönetebildiğiniz kadar gittiniz. Bizlerde, genel merkezimizde sizleri destekledi ama öyle bir noktaya getirdiniz ki genel merkez sizi görevden aldı. Dönemin başbakanı, genel başkanımız, şuanki Cumhurbaşkanımız ve teşkilatımız sizi görevden almayı uygun gördülerse sizin yerinize atanan kişileri de aynı genel başkan ve teşkilatı atadı. Siz, bizim il başkanımızı ve ilçe başkanlarımızı tanımak zorundasınız ve desteklemek mecburiyetindesiniz. O arkadaşlara buradan sesleniyorum zararın neresinden dönerlerse kardır, yaptıkları yanlıştır. Bu yanlış sadece bize karşı değil, Cumhurbaşkanımıza da karşıdır, başbakanımıza da karşıdır ve genel merkezimize de karşıdır.” Dedi.


Yemeğe katılan davetliler arasında bulunan AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Adnan Yörük ise il başkanını temsilen yemeğe katıldıklarını söyledi. Düzenlenen organizasyondan dolayı Rasim Aslan ve ekibine teşekkür eden Yörük, 30 yıllık siyasi birikimiyle çizgisinden asla taviz vermeyen, ilin kanaat önderlerinden Rasim Aslan’a yaptığı hizmetlerinden dolayı da teşekkür etti. 

 

Editör: Wan Haber