300 derecedeki fırında pide üretimi yapan işçiler, Ramazan ayında çalışmanın çok zor olduğunu belirttiler. Özellikle Ramazan ayına has olan pideye olan yoğun talep nedeniyle akşam ezanına kadar aralıksız çalıştıklarını ifade eden fırın ustası Kamuran Genceri, “Ramazan ayında vatandaşların en çok sofrada görmek istediklerinin başında pide gelir. Pide de sıcak yenilir. Onun için biz de işimizi ona göre ayarlıyoruz. Vatandaşı memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Gece-gündüz çalışıyoruz" dedi.


Günde yaklaşık 14 saat çalıştıklarını anlatan Genceri, “Sabah 07.00’den akşam iftara kadar durmadan sıcak ekmek çıkarıyoruz. Gün ortasında hem sıcaklık hem oruç çok zor oluyor. Ama yinede baba mesleği olduğu için bu işi severek yapıyorum” ifadelerini kullandı.


Günde yaklaşık bin 600 pide ile bin adet ekmek çıkardıklarını dile getiren Genceri, “Ramazan ayı her anlamda bereketli bir ay. Tüm esnaflar gibi bizimde işlerimizin iyi gittiği bir aydır. Ramazan ayının tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber