Edirne'deki bir konferansa katılan Türkiye Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, 2005 yılından sonra Avrupa ve Amerika'da Müslümanlara karşı bir hareket başlatıldığına dikkat çekerek, "Önceden harplar silahla yapılırdı, şimdi ise propagandayla. Son zamanlarda ısrarla Müslümanların üzerine geliniyor" dedi.
Ayvallı, Türkiye Gazetesi Edirne Bölge Temsilciliği tarafından düzenlenen "Peygamber Efendimizin Dünyayı Şereflendirmeleri" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Ayvallı, Hz. Muhammed'in hayatını, çeşitli hadiselerle anlattı.
Ayvallı'nın konuşmasından önce Şehabettin Paşa Camii İmamı Bünyamin Kerçin tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra Müftü Yardımcısı Mehmet Karahan kısa bir konuşma yaparak, "Doğumundan ölümüne kadar hak ve halk Hz. Muhammed'i çok sevdi. Hala seviyor ve kıyamete kadar da sevmeye devam edecek" dedi.
Konuşmasına, Hz. Muhammed'in doğumunu anlatarak başlayan Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, "Peygamberimiz annesinin mübarek karnında altı aylıkken babası vefat etti ve yetim olarak dünyaya geldi. Peygamberimiz altı yaşındayken de annesini kaybetti, babadan yetimdi, anneden de öksüz kaldı. Peygamberimiz 25 yaşında Hazreti Hatice Efendimiz ile evlendi. 40 yaşında iken kendisine Peygamberlik gönderildi" dedi.
İmanın 6 şartından birinin de "Allah'ın gönderdiği peygamberlere iman etmek" olduğunun altını çizen Ayvallı, "Hepsi insanlara doğru yolu göstermek için gönderilmiştir. Çeşitli mekanlardaki çeşitli kavimlere gönderildikleri gibi beşeriyete saadet yolunu ve Allah yolunu işaret etmişlerdir. Doğru yolu bıkmadan ve yılmadan anlatmışlardır" dedi.

"ISRARLA MÜSLÜMANLARIN ÜZERİNE GELİNİYOR"
2005 yılının sonları, 2006 yılının başları itibariyle Avrupa ve Amerika'da Müslümanlara yönelik saldırılar düzenlendiğine dikkat çeken Ayvallı, "En mukaddes değerlerimize saldırılmaya başlandı. Yakın zamanda da rezil bir film yapıldı ve İslami değerlerimiz hor görüldü. Peygamber Efendimiz hakkında yapılan çirkinlikler sadece filmlerle sınırlı değil. Hakkında çirkin karikatürler de yapıldı. Önceden harpler silahla yapılırdı şimdi ise propagandayla. Son zamanlarda ısrarla Müslümanların üzerine geliniyor. Bu hakaretler yalnızca Peygamber Efendimiz üzerinden değil; Kuran-ı Kerim, sarık, sakal, tesettür, ay yıldız gibi değerlerimizle de dalga geçiliyor" dedi.
Dua ve şiirlerin de okunduğu geceye İhlas Evleri Huzurlu İnşaat Genel Müdürü Bayram Bıyıklı, Müftü Yardımcısı Mehmet Karahan, Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Türkiye Gazetesi Edirne Koordinatörü Mehmet Arısoy ile çok sayıda davetli katıldı.
(ORA-AŞ-Y)

20.01.2013 09:44:43 TSI

Editör: Wan Haber