Bitlis'in Tatvan ilçesinde turşu ürünleri üzerine üretim yapan Rahova Turşu 7-10 Şubat tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenen Gıda ve Tarım Fuarı'ndaki (Gapfood) yerini aldı.
Türkiye çapında bayilik ve dağıtım yapılanmasını sürdüren Rahova Turşu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından açılışı yapılan Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde ürünlerini tanıttı.
Fuarda stantlarına yoğun ziyaretçi aldıklarını aktaran genç iş adamı Faruk Faruk, stantlarını ziyaret eden ziyaretçilere üretimini yaptıkları turşulardan ikram ettiklerini belirtti. Amaçlarının Bitlis'te ürettikleri kaliteli turşu ürünlerini tüm Türkiye ile buluşturmak olduğunu kaydeden Faruk, Gaziantep ve çevresinde bayilikler vererek ürünlerini daha çok tüketiciyle buluşturmak istediklerini ifade etti. Bundan sonrada fuar ve tanıtım çalışmalarına daha fazla bütçe ayıracaklarını aktaran iş adamı Faruk şöyle konuştu:
"Hedefimiz 2013 yılı içinde birkaç yurt içi ve yurt dışı fuarına katılmaktır. Gaziantep'te yapılan fuar çalışmalarından memnun kaldık. Burada bize özel iş fırsatları ve davetleri teklifi geldi. Kuzey Irak pazarı için büyük bir firmadan fuar teklifi aldık. Bunu değerlendirmek için ileriki süreçte çalışmalar yapacağız. Yapmış olduğumuz çalışmaların temelinde istihdam sahası oluşturmak yer alıyor. Amacımız Bitlis ilinde işsizliğe bir nebze olsun engel olmaktır."
İş Adamı Faruk Bakan Eker'e de ürettikleri turşudan ikram ettiklerini sözlerine ekledi.
(HO-ÖZ-Y)

09.02.2013 20:09:26 TSI

Editör: Wan Haber