Yozgat'ın Çekerek ilçesinde ameliyat olan 44 yaşında bir kadının rahminden 3 kilo tümör alındı.
Yozgat'ın Çekerek ilçesinde yaşayan Ş.Ö. (44), 3 yıl önce karnında beliren kitlenin giderek büyüyüp ağrıması nedeniyle önce Zile Devlet Hastanesi'ne, ardından Yozgat Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Doktorların, rahim duvarında bulunan tümörün ameliyatla alınması gerektiğini belirtmesinin ardından Çekerek Devlet Hastanesi'nde ameliyat olan Ş.Ö'nün rahminden 3 kilo tümör çıkarıldı.
Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Ş.Ö., "Doktorlardan Allah razı olsun. 3 yıldır çektiğim ağrı ve sıkıntılarımdan kurtuldum. Şimdi çok iyiyim" dedi.
Ameliyatı gerçekleştiren Çekerek Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sadullah Özkan ise, 3 çocuk annesi Ş.Ö.'nün rahim duvarındaki tümörü başarılı bir operasyonla aldıklarını belirterek, "Hastamızın ameliyatı yaklaşık 3 saat sürdü ve gayet başarılı geçti. Ağırlığı 3 kilo gelen kitle ile birlikte hastanın rahim ve yumurtalıkları da çıkarıldı. Hastamız iyileşme sürecinde. Tedavi devam ediyor. Her 100 kadından yaklaşık 15'inde miyom diye ifade edilen tümöre rastlamak mümkün. Miyomlar genel olarak 30-40 yaş grubu kadınlarda ortaya çıkar. Rahim miyomlarının çapları çoğunlukla 1 ile 5 santimetre arasında değişebilir fakat çapı 20 santimetre olan bir miyomla ilk kez karşılaştık" diye konuştu.
(ÖE-AÖ-GS-Y)

16.01.2013 14:44:19 TSI

Editör: Wan Haber