Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu'da suyun dezenfekte olması için kullanılan maddenin klor mu yoksa çamaşır suyu mu olduğunun araştırılmasını istedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Savaş ve ilçe teşkilatı, Karabük belediye Başkanı Rafet Vergili'yi makamında ziyaret etti. Ahmet Savaş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin yaptığı çalışmaların Türkiye'ye örnek çalışmalar olduğunu belirterek, MHP'nin belediyecilikte kendisini ispatladığını söyleyerek şöyle konuştu:
"Karabük halkı da bunu takdir edecektir. MHP'nin belediyecilikte halkı kandırmadığı bir gerçektir. Baz istasyonlarına kiraya verilen belediye amblemi ile kamufle edilmiş baz istasyonun olmadığı, arıtmasının pahalı olduğu için çalıştırılıp halkına temiz su içirmediği, nüfusunun yüzde 50'si emekli olan Safranbolu'da emekliye yüzde 5, suya yüzde 25 zam yapılan bir ilçede yaşadığımızdan Karabük'te bunların olmadığını görüyoruz. 66 milyon TL borçla bu koltuğu aldığınızda birileri yapacağınız projeleri hayal olarak görüyordu. Ama bugün disiplin altındaki bütçe ve ekip çalışması, halka vaat ettiğiniz projeler bir bir gerçekleştiğinden siyaseten hüsrana uğradıkları için siyasi olarak sizlere saldırmaya başladılar. Safranbolu ilçe teşkilatı olarak haklı davanızda sonuna kadar yanınızda olduğumuzu göstermek için ziyarete geldik."
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu'da suyun dezenfekte olması için kullanılan maddenin klor mu yoksa çamaşır suyumu olduğunun araştırılmasını istedi. Vergili, "Safranbolu'da siyasi çalışma olarak iyi bir baskı kurup eleştirileri arttırmanız gerekli. Bizi dahi eleştirebilecek konular bulunuyorsa, Safranbolu ile ilgili çok konu var ele alınacak. Bunla ilgili bir örnek olarak, Safranbolu'da bu arkadaşımız dezenfekte olarak neyi kullanıyor? Bunu çok iyi araştırın, çok iyi sorgulayın. Benim bildiğim dezenfekte için kullanılan sularda belirli miktarda klor kullanılır, ama Safranbolu'da şuan ne kullanıldığını iyi bir şekilde araştırın soruşturun. Bir belediye başkanı civar belediyeleri eleştirebilir, eleştirirken de bunun ölçülerini çok iyi bilmesi lazım, hesapları çok iyi yapması lazım. En basitinden asfalt olayında, Safranbolu Belediyesi Karabük'te iyi bir eleştiri getirmiş durumda RT 9 meselinden. Ama yıllarca Karabük ve Safranbolu RT 9 üzerinde asfaltlanmıştır. Hatta söktüğümüz asfaltların altından bile RT9 çıkmaktadır. Hiçbir problem yokken, 3 gün kendisi 'Asfalt tesisi kurdum' diyerek eleştiriye başlamıştır. Halbuki bunun ekonomik değerlerini, çevre sağlık değerleri ve çevre ile ilgili bütün problemleri çok araştırdığımız ve bildiğimiz halde hemen böyle eleştirili yürütmüş. Safranbolu'da, şuanda dezenfekte olarak sulara ilave edilen klor mu çamaşır suyu mudur? Bunları güzel bir şekilde araştırın. Safranbolu'nun kanalizasyonu halen daha Araç Çayı'na akmaktadır" dedi.
(ET-ET-Y)

08.01.2013 10:42:06 TSI

Editör: Wan Haber