Bölgede yaşanan çatışmalı ortam bir anda insanların tedirgin olmasına neden oldu. Bu tedirginliğin yanı sıra insanların kendisini huzurlu hmesi için yapılan çalışmalar ise yüz güldürme, insanlara moral vermeye devam ediyor. Shopping Fest (Van alışveriş günleri) gibi çalışmalar insanların hem kendilerini huzurlu hem de bölgede güven sorunun olmadığı gözler önüne seriyor. İnsanların yaşanan olumsuzlukları aklından çıkarması için Van adına çok önemli bir adım daha atıldı. Van Fest adıyla ortaya çıkan bu adım, Van’a birçok önemli sanatçı getirmenin yanı sıra Van’da yapılacak olan Kickboks Uluslararası Kemer Şampiyonası’na da katkıda bulunacak.

 
Yapılacak olan etkinlikler ve Van Fest hakkında bilgiler veren Esmer Organizasyon sorumlusu Taşkın Gültakı ilk olarak şu ifadelere yer verdi: “Van kültür, sanat, spor festivali olarak düşünülen Van Fest Van halkına mal edilmiştir. Festivalimizin sürekliliğini ve devamlılığını sağlamak için ilimizdeki tüm organların festivali sahiplenmesi gerekmektedir. Kısaca Van Fest olarak adlandırdığımız bu proje tüm Sivil Toplum Örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarının ortak bir ürünüdür. Daha önce benzeri olmayan bu festival Türkiye’de bir ilktir. Çünkü festivalimizin ulusal bir projedir. Bu projenin mimarı Profesyonel Spor Kulübü ve Esmer Organizasyondur.”
 

ALTIN KEMER ŞAMPİYONASI VAN’DA YAPILACAK
Gültakı festivalde yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgiler vererek, “Eğlence insanların yoğun hayat koşturması içinde kendilerine verdikleri ödüldür. Her insanın eğlence anlayışı elbette ki farklıdır. Ancak koşullar ne olursa olsun mutlaka eğlenmek için fırsat yaratmayı bilir. Bu fırsatı bir düğün, parti, açılış, kokteyl ya da festivallerde sağlar. Doğu ilinin incisi olarak gösterilen bu medeniyet şehrinin kültür ve geleneklerinin tanıtılması ve doğuya ait yapacak geleneksel bir festival amacı taşımak ve ilerletmektir. Yapacağımız etkinlikler; tanıtım stantları, konserler, yarışmalar, yöresel halk oyunları, skeçler, oyun alanları, Uluslararası Kickboks Altın Kemer Şampiyonası’nı da Van’a getirerek ilimizin dünyaya ve ülkemize tanıtımını sağlayarak Van’ın sosyal yaşamına renk ve heyecan katabilmek.” İfadelerini kullandı.
 

“SILA, HADİSE VE DAHA BİRÇOK İSİM VAN’A GELECEK”
Festivalde sahne alacak sanatçılar hakkında da bilgiler veren Gültakı son olarak şunları kaydetti: “Uluslararası Kickboks Altın Kemer Şampiyonasına toplamda 12 tane sporcu katılacak. 6’sı yerli olmak üzere 6’sı da yabancı ülkelerden gelecek olan sporculardır. Bunun yanı sıra 3 gün sürecek olan festival süresince ünlü sanatçılar sahne alacak. Bu isimler; Rafet Elroman, Sıla, Duman, Gülşen, Hadise, Mabel Matiz ve Manga olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra ayrıca yerel sanatçılarda sahne alacaktır. Yapılacak tüm bu etkinlikler için tahmini katılımcı sayısı 200 bin olarak hedeflenmektedir. Festival alanı saat 12.00’da açılacaktır. Gün için de yapılacak etkinlikler ve yerel sanatçıların sahnelerinin ardından ünlü isimler sahne alacaktır. Son olarak saat 22.00’da ise Uluslararası Kickboks Altın Kemer Şampiyonası sahnelenecektir. Bu organizasyonda Van halkımızın, STK’ların, esnafımızın, kamu kurum ve kuruluşlarının, festivalimize gereken önemi verip aynı platformda toplanmalarını ve sahip çıkmalarını bekliyoruz.”
 
Gerçekleştirilecek toplantıya Van Profesyonel Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdulcebbar İyison ve Van Fest Proje Koordinatörü Haktan Bozdemir katıldı. (Şehrivan G.)

Editör: Wan Haber