Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) zirvesinin açılışını yaptı.
Başkent Moskova'daki Kremlin Sarayı'nda düzenlenen zirvede Putin, Kazak mevkidaşı Nursultan Nazarbayev'e, Kazakistan'ın KGAÖ başkanlığını üstlendiği süre boyunca gösterdiği çabalarından ötürü teşekkür etti. Zirvede yeni dönem başkanlığı da Kırgızistan'a devredildi.
Rus lider, gazetecilere zirvenin geniş bir gündemi kapsayacağı açıklamasında bulundu. KGAÖ'nün barış koruma operasyonları hazırlıklarına başladığını söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bağımsız devletlerin iç politikalarına karışılmaması gerektiğini kaydederek, bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Putin, "Eğer bu esaslar göz ardı edilir ve bazı ülkeler kendi modellerini diğerlerine dayatma girişiminde bulunurlarsa, Orta Doğu'daki ve Kuzey Afrika'daki dramatik olaylardan da görüldüğü gibi, sonuçlar son derece ciddi olabilir" dedi.
Zirveye değinen Putin, "Toplumsal bir sorumluluğa sahip eşit ortaklar olarak çalışarak; ordu işbirliği, özellikle uyuşturucu ticareti olmak üzere uluslararası suçla savaş ve kriz yönetimi gibi pek çok alanda önemli gelişme kaydetmeyi başardık" diye konuştu.
(CC-OK-D)

19.12.2012 21:13:16 TSI

Editör: Wan Haber