PTT, Türkiye genelinde 176. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlarken, Van Müdürlüğü ise 2011 yılında yaşanan depremlerde hasar gören ve geçtiğimiz sene 23 Ekim tarihinde temeli atılan yeni hizmet binasını halkın hizmetine açtı.

Açılışın ardından açıklamalarda bulunan PTT Van Başmüdürü Hasan Sarı, yaklaşık 34 birimle Van bölgesinde hizmet verdiklerini söyledi. Sarı, “Yapı ve teknik anlamda Hakkâri, Muş ve Bitlis’te hizmet veriyoruz. Buralar bizlere bağlıdır. Yaklaşık olarak 34 birimle buralarda hizmet vermekteyiz” dedi.

23 Ekim 2015’te binanın temelini attıklarını anlatan Başmüdür Sarı, “Bugün de 176. yıl dönümümüz ve hizmet binamızın açılışının sevincini yaşıyoruz. Buranın temelini attığımızda en kısa sürede bitirip vatandaşlarımızın hizmetine açacağımızın sözünü verdik. Bugün 24 Ekim 2016, bir yıl dolmadan yeni merkezimizi bitirerek hizmete açtık. Her türlü PTT işlemi burada yapılabilmektedir. Kredisinden kargosuna, mektubundan ödemelerine, elektrik, su, telefon faturaları ve doğalgaz faturalarının tümü bu merkezimizde bulunmaktadır. Burada müşterilerimizin memnuniyetini ve Vanlı hemşehrilerimize daha iyi bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Hem binamız hayırlı olsun hem de sizlerin vasıtasıyla tüm çalışanlarımızın 176. yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından Özalp, Çaldıran, Muradiye ve Gürpınar’da yeni binalarını tamamlayarak hizmete açtıklarını aktaran Sarı, “Son olarak da bu binamızı tamamlayarak hizmete açtık. Yaklaşık olarak bin metrekare hizmet anına sahip olan binamız, mimarisiyle de güzel bir bina oldu. Bizler kargo anlamında da güzel bir noktaya geldik. Özellikle kargoda Vanlı hemşehrilerimiz bizleri tercih etmektedirler” ifadelerini kullandı.
176. müşteri olduğu için Başmüdür Hasan Sarı tarafından çeşitli hediyeler verilen Kenan Mat ise, tüm şirket işlemlerini PTT şubelerinde yaptığını belirterek, “Kişisel işlemlerimiz ve faturalarımı da burada yatırıyorum. Buradaki personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. 176. yılda 176. müşteri olduğum için de mutluyum, başmüdürüme de hediyelerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan, PTT Van Müdürlüğü 176. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle emekli ve çalışan personeline de yemekte buluştu. İHA

Editör: Wan Haber