Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT), Hızlı Geçiş Sistemi hakkında basında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı. HGS kullanıcılarına gönderilen 'Bakiye yetersiz' SMS'lerin, bilgilendirmek amaçlı olduğu, yetersiz bakiyeden kaynaklı mağduriyetlerin önlenmesine yönelik olarak gönderildiği bildirildi.
PTT'den yapılan açıklamada, Hızlı Geçiş Sistemi projesiyle ilgili yazılı ve görsel basında, "Milyonlarca araç sahibine HGS şoku, Hızlı Geçiş Sistemi uygulamasında büyük kaos yaşanıyor, HGS'de kara liste şoku..." şeklinde haberlerin yer aldığı hatırlatılarak şöyle denildi:
"Bilindiği üzere kuruluşumuzca, ülkemizin ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerinde araç kuyruklarının önlenebilmesiyle sürücülerimizin buralardan kısa sürede ve ucuz şekilde geçebilmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) projesi; 17 Eylül 2012 tarihinde hizmete girmiş ve bugüne kadar günlük ortalama 250 Bin adet geçiş sayısına ulaşmıştır. Hızlı Geçiş Sistemi uygulamasında araçların sistemden geçişleri otomasyon ortamında takip edilmekte, müşterilerin geçiş ücretleri hesap bakiyelerinden düşülmektedir. Hesap bakiyesinde geçiş ücretini karşılayacak yeterli tutarın bulunmaması durumunda bilgi ve uyarı amaçlı olarak müşterinin cep telefonuna kısa mesaj (SMS) gönderilmektedir."
Açıklamada, SMS'lerin gönderilme amacının müşteriyi bilgilendirmek olduğu belirtilerek, "Müşterilerin bakiye yetersizliğinden kaynaklı mağduriyetlerinin önlenmesine yönelik olarak gönderilmektedir. Bu şekilde SMS alan müşterilerimizin 7 gün içerisinde geçiş ücretini karşılayacak şekilde bakiye yüklemesi yaptığı takdirde cezalı duruma düşmesi önlenecektir. Geçiş ücretini karşılayacak yeterli bakiyenin olması durumunda ise müşterilere herhangi bir SMS gönderilmesi söz konusu değildir" denildi.
(BA-ÖZ-Y)

08.02.2013 12:11:20 TSI

Editör: Wan Haber