Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, artık 4 bin 507 tane PTT noktasında vatandaşa anlık telefon hizmeti verileceğini belirterek, vatandaşların Pttcell'e ne kadar yükleme yaparsa o kadar konuşacağını bildirdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sheraton Otel'de düzenlenen 'PTTCELL' tanıtım toplantısına katıldı. Yıldırım, yaptığı konuşmada amaçlarının milletin birbiriyle buluşması olduğunu belirterek, vatandaşların yaşadıkları yer farketmeksizin iletişimlerini en hızlı şekilde kurabilmesinin Türkiye'nin geliştiğinin bir göstergesi olacağını ifade etti. Bunun için yapılması gereken birkaç işin olduğunu söyleyen Yıldırım, "Kapsama alanını geliştirmek yani köylerde de şehirlerde de insanların haberleşmesini sağlayacak altyapıyı kurmak" dedi.
PTT'nin 173 yıllık bir kuruluş olduğunu hatırlatan Yıldırım, Avea'nın aslında bir anlamda PTT'den doğma yeni nesil haberleşme şirketi olduğunu dile getirdi. Yıldırım, 1994-1995'te PTT'nin 'T'sini aldılar diye PTT'ciler çok üzülmüştür. Posta, telefon, telgraf diye bilinen PTT'nin 'T'si geri geliyor. Telefon gitmişti, şimdi geri geliyor. Bu dönüş muhteşem bir dönüş" şeklinde konuştu.
Artık 4 bin 507 tane PTT noktasında vatandaşa anlık telefon hizmeti verileceğini anlatan Yıldırım, vatandaşların Pttcell'e ne kadar yükleme yaparsa o kadar konuşacağını ifade etti. Yıldırım, Pttcelli'in tarifelerine yeni bir şey daha eklenmesi gerektiğine işaret ederek, "2 dakikası 10 kuruş yaparsak, telefonu bir muhabbet etme aracı değil de, köyde, tarlada, dağda, bayırda işi olan vatandaşa da hizmet yapmış olursunuz" dedi.
Bakan Yıldırım'ın konuşması sırasında, PTT Genel Müdürü Tural'a 'PTT'nin çağrı merkezinin paralı olup olmadığını' sorması üzerine Tural, hizmetin parasız olduğunu söyledi. Yıldırım, "Vatandaş paralı mı parasız mı ona bakar" diyerek Tural'a karşılık verdi.
Yıldırım'ın "Buradan Avea ne kazanıyor, PTT ne kazanıyor" demesi üzerine ise Tural, vatandaşın kazandığını belirtti. Bakan Yıldırım da, "Bırak bunları yemezler" diyerek, her iki kurumun da ticaret yaptığına işaret etti.

YILDIRIM İLE MÜŞTERİ HİZMETLERİ YETKİLİSİ ARASINDA ESPRİLİ DİYALOG
PTT Genel Müdürü Osman Tural, Pttcell'in ilk telefon hattını Bakan Yıldırım'a verdi. Yıldırım da, telefon hattının bedelini Tural'a ödedi. Pttcell müşteri hizmetleri yetkilisi, kampanyalar hakkında Yıldırım'a bilgi verdi. Yıldırım'ın, o esnada "Konuşmalar bizim kontörden mi, sizin kontörden mi gidiyor" diye sorması üzerine yetkili, "Yok bizden gidiyor Sayın Bakanım" karşılığını verdi. Yıldırım da, "O zaman devam edin" diye espri yaparak müşteri hizmetlerinden bilgi almayı sürdürdü.
Yıldırım, 2 dakikalık bir konuşma için 10 kuruşluk bir bedelin ödenebileceğini belirterek, "Millet 5 dakika konuşmak mecburiyetinde değil. 2 dakikada işini bitirip gidecek, onlara göre de bir şey olması lazım" ifadelerini kullandı.
(EY-ÖZ-E)

29.01.2013 13:34:49 TSI

Editör: Wan Haber