İzmir başta olmak üzere 15 ilde düzenlenen "ihaleye fesat karıştırma" operasyonunda gözaltına alınan ikisi kamu görevlisi 11 kişi adliyeye sevk edildi.
İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, bir şebekenin PTT'nin düzenlediği taşıma ihalalerine fesat karıştırdığı ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler bir yıllık çalışma ve araştırmanın ardından operasyon için düğmeye bastı. İzmir başta olmak üzere 15 ilde düzenlenen operasyonda 70 kişi gözaltına alındı. Recep Y liderliğindeki şebeke üyelerinin PTT Genel Müdürlüğünün yaptığı posta taşıma ihalelerine kendi firmaları ile girerek ihaleyi sonuçlandırdıkları tespit edildi. Gözaltına alınan 70 kişiden 59'u ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, ikisi kamu görevlisi 11 kişi adliyeye sevk edildi. Şebekenin ihaleye başka birinin girmesini engellemek için kağıt üzerinde yakınlarının adına taşıma firmaları açtığı ve bunu bilen PTT yetkililerinin duruma gözyumduğu anlaşıldı.

YÖNETİCİLERİ LÜKS OTELLERDE AĞIRLAMIŞLAR
Şebekenin ödül olarak, Ankara Genel Müdürlüğünde yönetici şef olduğu öğrenilen İ.A'yı ailesiyle birlikte sahil beldesinde tatile gönderdiği ve şebeke tarafından her türlü masrafının karşılandığı belirlendi. Bu şekilde 40 ihaleye girdiği tespit edilen şebeke üyelerinin ihaleye yön verecek üst düzey yöneticileri lüks otellerde ağırladıkları anlaşıldı. Aydın PTT'de müdürlük yapan B.K'nın da şebeke tarafından ödüllendirildiği tespit edildi.
(BK-HO-Y)

17.01.2013 13:02:51 TSI

Editör: Wan Haber