Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon Birimi, Denizli PTT Müdürlüğü'nde çalışan personeli ve postaneye gelen vatandaşları, organ bağışı konusunda bilgilendirdi.
Sağlık Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü arasında yürütülen çalışmalar sonucunda, PTT personelinin organ bağışı konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini sağlamak ve toplumda organ bağışı bilincinin yerleştirilmesi ile farkındalık oluşturmak için çalışma başlatıldı. Çalışmalar çerçevesinde Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon Birimi tarafından Denizli PTT Müdürlüğü'nde bir yıl boyunca her ayın ilk cuması Organ Bağışı Masaları kurularak, halkın bilinçlendirilmesi ve organ bağış belgelerinin düzenlenmesi sağlanacak.
Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Hemşire Deniz Bayrak istatistiki verilere göre dünyada ve Türkiye'de organ bağışının yetersiz olduğunu belirterek, "Organ bağışının artması için başta tüm sağlık çalışanları olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düşmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımız ve PTT Genel Müdürlüğü arasında, PTT personelinin organ bağışı konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini sağlamak ve toplumda organ bağışı bilincinin yerleştirilmesi ile bir farkındalık oluşturmak amacıyla 'Organ Bağışına Destek Verilmesine İlişkin Protokol' imzalanmıştır. 2013 yılında bir yıl süre ile her ayın ilk cuması Denizli PTT Müdürlüğü'nde Organ Bağışı Masaları kurarak halkın bilinçlenmesini sağlayacağız" dedi.
(EV-Sk-Y)

07.02.2013 12:08:41 TSI

Editör: Wan Haber