'Esra Ceyhan'la Kadın Buluşmaları' programına katılan Psikolog Mehtap Kayaoğlu, dinleyicilere, "Sabah kalktığınızda nefes alabiliyorsanız şükredin. Bu size iyi gelecektir. Huzuru, şükürle yakalayın" tavsiyesinde bulundu.
Esenler Belediyesi'nin her ay farklı bir konu ve konukla düzenlediği 'Esra Ceyhan'la Kadın Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu; Psikolog Mehtap Kayaoğlu oldu. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Aile İçi İlişkiler" konulu programa, kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Esra Ceyhan'ın moderatörlüğünde düzenlenen programda Kayaoğlu'na sorularını yönelten kadınlar, "Aile İçi İlişkiler" konusunda bilgiler edindi.

"OLAYLARA DIŞARIDAN BAKIN"
Üzücü bir olaya dışarıdan bakmanın çok önemli oluğunu belirten Psikolog Kayaoğlu, "Moraliniz bozuk, ancak tavsiye alacağınız bir kimse yok. Yaşadığınız problem sizin olmasaydı, başka bir kimse yaşasaydı, siz o kişiye ne tavsiye ederdiniz? Aradaki meseleyi kavramak çok önemli, dışarıdan bakmak budur" dedi.
Kanser hastalarının hayatı, sağlıklı insanlara göre daha doya doya yaşadığını söyleyen Kayaoğlu, "Hepsinin ortak söylediği şey şu; kanser olmadan önce hayatta bin tane problem var, kanser olduktan sonra bir tane problem var; o da hayatta kalmak. Hayatta kalmanın dışında hiçbir problemi dert etmiyorlar. Daha ağır hastalıklarla imtihan olmadan, kendinizi duygusal olarak imtihan edebilirsiniz" şeklinde konuştu.
Kayaoğlu, "Sabah kalktığınızda nefes alabiliyorsanız, uyanabildiyseniz şükredin. Bu size iyi gelecektir. Huzuru, şükürle yakalayın" tavsiyesinde bulunarak, şükretmenin de önemine değindi.

"BAKIŞ AÇINIZ OLUMLU OLSUN"
Psikolojik açıdan bakıldığında, problem diye bir unsurun olmadığını kaydeden Kayaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Problem dediğimiz şey, kişinin vakaya yüklediği anlamdır. Diyelim ki, elimizdeki kalem yere düştü ve kırıldı. Eğer ben kalemin yere düşmesini problem olarak algılıyorsam, dünyanın en üzgün insanı olurum. Ancak kalem yere düştü, ben de eğilip alabilirim diye bakıyorsak, bu bizim için problem değildir. İşleri ters gidip iflas ettikten sonra intihar eden insanların olduğu gibi, 'olsun bunu ben kazandım, yine kazanırım' diyenler de var. Bu, tamamen sizin bakış açınız ile alakalıdır."
Dinleyenlerden gelen soruların da cevaplanmasının ardından, moderatör Esra Ceyhan tarafından Psikolog Mehtap Kayaoğlu'na plaket takdim edildi.
(RFK-SO-Y)

19.02.2013 12:39:48 TSI

Editör: Wan Haber