Manisa'da 21 Ağustos 2012 tarihinde meydana gelen trafik kazasında bacağının bir bölümünü kaybeden ve daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle protez bacak sahibi olan 18 yaşındaki Lütfü Uyar, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti.
Valilik makamında gerçekleşen ziyarete AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur ve protez bacak sahibi olan Lütfü Uyar'ın yakınları katıldı. Ziyarette konuşan Lütfü Uyar, protez bacak takılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören ve protez bacağı da aynı hastanede takılarak normal yaşamını devam ettirmeye başlayan Uyar, mutluluğunu şöyle ifade etti:"Benimle yakından ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Bacağıma çok kısa bir sürede kavuştum. Test bacağımı kullandım iki üç hafta kadar. Bir haftadır protez bacağımı kullanıyorum. Koltuk değneklerini bıraktım. Bu sayede bir haftadır işime de başladım. Bu süre içerisinde beni tekrar hayata döndürdünüz. Herkese çok teşekkür ediyorum"
Ziyarette Vali Halil İbrahim Daşöz ise "Hayatımızın en mutlu günlerinden birini yaşıyoruz. Lütfü kardeşimiz sağlık ve mutluluk içinde, güler yüzü ile ziyaretimize geldi. Lütfü'yü bu şekilde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Zaten Lütfü hayat dolu, pozitif bir arkadaşımız. Onunla ne zaman konuşsanız kendinizi daha iyi hissediyorsunuz. Ayaklarının üstünde, güçlü bir şekilde yürüyerek buraya gelmesi bizleri çok mutlu etti. Kendisini kutluyorum. Onun bu sürecinde çok yardımcı olan insanlar oldu. Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin özel olarak ilgilendi. Buradaki değerli arkadaşlarımız Şule Hanım ve yardımcıları özel olarak ilgilendiler. Biz de devlet olarak, Valilik olarak elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalıştık. Ama en önemlisi Lütfü'nün yaşama sevinci, yaşama gücü ve iradesiydi başarılı olan. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Lütfü'ye bundan sonraki yaşamında hep birlikte güzellikler, mutluluklar diliyorum. Lütfü gülüşüyle, kalbinin güzelliğiyle kalbimizi aydınlatıyor." dedi.
(AY-ÖND-Y)

04.01.2013 17:57:48 TSI

Editör: Wan Haber