Promaks Yazılım, geliştirdiği sistemle santralde bekleme devrini kapattı. İlgili çağrı merkezini arar aramaz kişiyi tanıyan sistem, hangi birimi arayacağını bilmese bile, tüketiciyi ilgili kişiye en hızlı şekilde ulaştırıyor. Böylece, daha önce santralde 9-10 dakika bekleyen tüketici için bu süre 15-35 saniyeye iniyor.
Promaks Yazılım, 2012 yılı başında kurduğu Akıllı Müşteri Takip Sistemi ile tüketicinin hayatını kolaylaştıran bir yazılımı hayata geçirdi. Sistem, Tüketiciler destek almak için aradıklarında, santral üzerinde telefon numaraları ya da tuşladıkları müşteri numarasından tanıyarak destek alabilecekleri ilgili birime ve proje sorumlularına otomatik olarak yönlendiriyor. Böylece tüketici, sorununu kiminle paylaşacağını bilmese dahi yanıt alacağı kişiye en hızlı şekilde ulaşıyor.
Promaks kendi geliştirdiği bu sisteme geçmeden önce, en büyük müşteri şikayetlerinden biri olan santralde bekleme süresi, 9-10 dakikadan 15-35 saniye gibi rekor sayılabilecek bir düzeye geriledi.
Türkiye'de benzer sistemleri, Microsoft ve banka merkezleri gibi büyük ölçekli firmalar kullanıyor. Promaks Yazılım ürünlerini ise Mavi Jeans, LTB Jeans, Panco, Özer Metal, Total Oil Türkiye, OMV Petrol Ofisi, Lukoil ve CMA CMG gibi kurumlar tercih ediyor.
Promaks Yazılım, bunun dışında Case Managament'ta (Müşteri Soru / Sorun ve Talepleri) kullandığı Microsoft Dynamic CRM (Müşteri Takip Sistemi) ile müşterilerle yapılan tüm görüşmeler, destek kayıtları ve yazılım talepleri gibi her ayrıntı kayıt altına alarak, tek bir uzmana bağlı kalma mantığını ortadan kaldırıyor.
(YHY-Y)

13.02.2013 11:56:59 TSI

Editör: Wan Haber