Çalışma gruplarını oluşturarak kuruluş aşamasını tamamlayan Manavgat Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve çalışma grupları tarafından hazırlanan projeler, 19 Şubat'ta MATSO Çok Amaçlı Salon'da bir araya gelecek.
'Herşey Manavgat İçin' sloganı ile yola çıktıklarını belirten Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, "Genel Kurul üyeleri tarafından kabul gören projeler, en kısa sürede ayrıntılı raporları hazırlanarak Manavgat Belediye Meclisi ve ilgili kamu kurum, kuruluşlarına sunulacaktır" dedi. Manavgat Kent Konseyi'nin temel anlamda kuruluş aşamasının tamamlandığını belirten Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, "Çalışma gruplarında ve meclislerde gönüllü olarak faaliyet göstermek, yaşadığı bölgeye faydalı olmak isteyen herkese kapımız açık.Kişi sayısının artması demek farklı projeler demektir. Manavgat Kent Konseyi'ne katılmak isteyen kişilerin sadece Kent Konseyi Ofisi'ne başvurmaları yeterlidir. Kuruluşumuzun tamamlanmasının ardından çalışmalarımıza başladık. İlk projelerimiz olan 'Manavgat'ın Simge Anıtı Ne olsun?' yarışması ve 'Teleferik Sistemi' ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
19 Şubat'ta Genel Kurul Toplantısı yapılacağını belirten Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, "Manavgat'taki kamu kurum ve kuruluşları, dernek, oda ve siyasi parti temsilcilerini aramızda görebilmek için çağrılarımızı yaptık, yazılarımızı gönderdik. Çok önemli konularda ilçemizle ilgili çok önemli konularda projelerimizi hazırlıyoruz. Bu projelerin raporlarını da o gün Genel Kurul üyelerimizle paylaşacağız. Olumlu sonuç aldığımız raporları ileriki günlerde belediye meclisi ve konu ile ilgili kamu kurum, kuruluşlarıyla paylaşacağız" dedi.
Doç. Dr. Hacer Bakır Sert,Genel Kurul'da sunulacak projeleri ise şöyle sıraladı:
"Engelsiz kent projesi,yaya öncelikli kent projesi, seyir terası projesi, Manavgat ürünlerinde markalaşma projesi, kadınlar için iş atölyesi projesi,
çöplerde geri dönüşümün yaygınlaştırılması projesi, resmi ve dini bayramlar gibi özel günlerde kent meydanında folklorik ve kültürel değerlerin ön plana çıkarıldığı geniş çapta kutlamalar yapılarak kente hareket kazandırılması projesi, okul bahçelerinin revize edilmesi projesi, evlerde en güzel bahçe ve balkon yarışması projesi, gıda güvenliği projesi, kentsel dönüşüm projesi, en iyi vitrin yarışması projesi, ana caddelerde yer alan binaların tek renkte boyanması ve bakımı projesi ile atıl durumda bulunan Belediye Hastanesi inşaatı konusunda rapor hazırlanması."
(AK-SK-Y)

02.02.2013 15:23:14 TSI

Editör: Wan Haber