Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, yeni projelere imza atarak TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Arası Proje yaşmasına başvuru yaptı.
Öğrencilere danışmanlık yapan okulun felsefe öğretmeni Zerrin Güngör, öğrencilerin yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, tatili hak ettiklerini söyledi. Güngör, "Öğrencilerimiz bir birinden önemli bir birinden güzel projeler ortaya çıkardılar. Okulun açıldığı Eylül ayından bu yana bu yana çalışan grup içinden çıkan 6 kişilik öğrenci grubu, Türkiye genelinde yarışarak 1300 proje içerisinden ilk sıralarda yer almayı başardılar. Bahar Karatüfek, Büşra Koç, Hande Gürsel, Hatice Sivri Tuğçe Taşkıran ve Umut Seçer'den oluşan öğrenci grubumuz Türkiye genelindeki birçok okulu geçerek, ilçemizi ve ilimizi en güzel şekilde temsil ederek yarışmayı bitirdiler. Verdikleri emek için çok teşekkür ederiz" dedi.
TÜBİTAK Proje yarışması içinde çok emek harcayan öğrencilerin birbirinden harika eserlere imza attıklarını belirten Güngör, sosyoloji alanında hazırlanan projelerin adları ile hazırlayan öğrencileri şu şekilde sıraladı: İnsanların huzurevi hakkındaki düşünceleri ve huzurevinde kalanların daha önceki düşüncelerini ve şimdiki düşüncelerinin kıyaslanması (Nazan Yılmaz). Alternatif tıp yöntemlerine karşı hastaların düşüncesi psikoloji alanından (Göktürk Toygar Kızartıcı). Lise öğrenimi gören gençler arasındaki okul zorbalığı ve siber zorbalık (Elif Aynalı). Gençler nelere bağlanmakta? (Tuğçe Taşkıran ve Bahar Karatüfek). Gençlerin geleceğe karşı kendini güvende hissedip hissetmemesi ve gençlerin geleceğe karşı tutumu (Dilara Duman ve Sevim Cankara).
Güngör, adı geçen öğrencilerle Matematik öğretmeni Ali Nergiz danışmanlığında matematik projesi hazırlayan Halil Emre Aslan'a başarı dilediklerini belirterek, "Emek veren tüm öğrencilerimizi tebrik eder, güzel bir tatil geçirmelerini ve yarışmada güzel sonuçlar elde etmelerini temenni ederiz" şeklinde konuştu.
(AG-ERG-Y)

28.01.2013 09:02:56 TSI

Editör: Wan Haber