Van Valiliği tarafından 1 milyon 420 bin lira harcanarak yaptırılan ve geçen yıl hizmete giren Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi'ne çok az miktarda kar yağınca YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Prof. Dr. Murat Demirel ve Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun ile birlikte kayak merkezi yerine Kurubaş Tepesi'ne gitti. Van'a 15 kilometre uzaklıktaki 2225 rakımlı Kurubaş Tepesi'ne çıkan rektör ve yardımcıları, burada YYÜ Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Selçuk tarafından kısa süre eğitime alındı. Verilen eğitimin ardından rektör ve yardımcıları düşe kalka kayak yaptı. Doğal pistte çok zorlanan rektör ve yardımcıları, kısa sürede büyük yorgunluk yaşayarak pes etti.

 

""


YYÜ’ye kayağı sevdireceklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, “YYÜ olarak kayakta dünya çapında başarılarımız var. Bu başarıların devamını getirmek için kayağa önem vereceğiz. Yine üniversitemize 50’ye yakın yeni kayak takımı aldık. Amacımız kayağı üniversitemize sevdirmek ve yeni başarılar elde etmek” dedi.


Gazetecilerin, "Kayak yaparken çok zorlandınız mı?" sorusu üzerine ise Rektör Prof. Dr. Battal, “Kayak zor ve zevkli bir spor. Herkes düşebilir. En profesyonel kayakçılar bile düşüyor. Ben de arkadaşlarımd a bugün düştük. Çok da eğlendik” dedi.

Editör: Wan Haber