Mersin Üniversitesi (MEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurdan İnan'ın akademik çalışmalarından derlediği fosil örnekleri, Mersin Deniz Müzesi'nde 'Jeolojik Zaman Denizlerinden Fosiller' adıyla açılan bölümde sergilenmeye başlandı.
MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurdan İnan'ın akademik çalışmalarından derlediği bilgileri, fosil örnekleri ve destekleyici posterlerin Mersin Deniz Müzesi'nde sergileneceği 'Jeolojik Zaman Denizlerinden Fosiller' bölümü, düzenlenen törenle açıldı. Eğitim ve teşhir amacıyla sürekli olarak sergilenecek olan bölümün açılışına Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Aksan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim İnan, öğretim elemanları ve davetliler katıldı. Törenin açış konuşmasını yapan Mersin Deniz Müzesi Komutanı Deniz Yüzbaşı Özgür Murat Olcay, oldukça kısa bir süre içinde, büyük özverili çalışmalar sonucu Mersin Deniz Müzesi'ne eklenen yeni bölüm ile müzenin tanınırlığının artacağını söyledi.
Prof Dr. Nurdan İnan ise uzun süredir gerçekleştirmeye çalıştığı bir hayalinin gerçekleşmiş olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. 'Jeolojik Zaman Denizlerinden Fosiller' temalı salonda 123'ü denizel cinse ait toplam 312 fosil örneğinin sergilenmekte olduğunu, her bir fosil örneğinin yanına yerleştirilen etikette, fosilin cins adıyla birlikte jeolojik yaşının milyon yıl olarak belirtildiğini aktaran İnan, salonun duvarlarına da fosil gruplarının en belirgin genel özelliklerinin anlatıldığı poster panoların yerleştirildiğini ifade etti. Salonda, fosil yaşlarının algı ve karşılaştırma kolaylığı için Jeolojik Zaman Çizelgesi panosuyla birlikte jeolojik zamanın son 600 milyon yılında dünyanın coğrafyası, Tetis denizlerinin hikayesi ve Türkiye'nin bu denizlerden yükselişini gösteren yansı sunumunun da eklendiğini kaydeden Prof. Dr. İnan, projenin gerçekleşmesine katkı sunanlara teşekkür etti.
Törenin ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren tarafından Prof. Dr. Nurdan İnan'a günün anısına bir plaket takdim edildi.
(KYM-Y)

17.01.2013 15:43:43 TSI

Editör: Wan Haber