Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak İlahiyatçı-Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun katıldığı Muharrem ayına özel "Gönül Sohbetleri" programına, binlerce kişi katıldı.
Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen sohbete büyük ilgi gösteren vatandaşlar, saatler öncesinden gelerek salonu hınca hınç doldurdu. Salonda yer kalmayınca merdiven boşluklarında programı izlemek zorunda kalan vatandaşlar, sohbeti sonuna kadar pür dikkat dinledi. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu tarafından anlatılan dini konular karşısında bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına boğulurken, bazıları ise cep telefonlarıyla o anı ölümsüzleştirmek istedi.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hayatı, Kerbela olayı-Hz. Hüseyin'in şehit edilmesi gibi konularda bilgiler veren Hatipoğlu, Efendimize yakın olmak ve O'nun sevdiği bir mümin olabilmek için ne yapılması gerektiğini anlattı.
Sohbet sonrası sahneye davet edilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Nihat Hatipoğlu'na çiçek takdim ederek, "Mübarek Muharrem ayına özel düzenlediğimiz programda gönül dünyamıza hayat verdiniz. Biz Gaziantepli dostlarınız olarak sizi her zaman görmek istiyoruz. Buraya kadar gelen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Sohbeti dinlemeye gelen vatandaşlar ise, "Nihat hocamızla bizi buluşturan ve canlı canlı dinlememize vesile olan Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Nihat hocamızın bizim yanımızda çok farklı bir yeri var. Kendisini dinlerken duygularımıza hakim olamadık. Güzel bir sohbetti, vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.
(HD-SO-Y)

15.12.2012 15:19:43 TSI

Editör: Wan Haber