Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç 'ı makamında ziyaret ederek, şahsına gösterilen dostluk ve arkadaşlıktan dolayı teşekkür etti.
Melikşah Üniversitesinin Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer aldığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Reşit Özkanca "Melikgazi Belediyesi Kayserimizin en büyük ilçesidir. Hem nüfusu, hem ticaret merkezi hem de üretim ve sanayi bölgelerinin bu bölgede olması büyük nüfus hareketliliğin yaşanmasına neden olmaktadır. Melikgazi Belediyesi özellikle çevre dostu bir belediye olarak bilinmektedir. Biz Melikşah olarak buna şahidiz. Çünkü özellikle üniversitemizin yerleşim alanı ile çevresinde gerçekleştirdiği çalışmalar ile hem üniversitemiz yönetimi ve hocaları hem de öğrencilerimizce takdir edilmektedir. Üniversitemizde 36 ülkeden 200 öğrenci bulunmaktadır. Dolayısı ile Kayseri artık uluslararası bir okula sahiptir" dedi.
Kayseri ilinin bir bölge şehri olduğunu ve şu anda 4 olan üniversite sayısının önümüzdeki yıllarda beşe çıkacağını bunun alt yapısının şu anda hazır olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikşah Üniversitesinin Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer aldığını bu neden ile Melikgazi Belediyesinin hizmet ve yatırımlarından direkt olarak yararlandığını kaydetti.
(AÖ-Y)

14.02.2013 15:04:41 TSI

Editör: Wan Haber