Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü ve GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, eski BESYO Müdürü Doç. Dr. Kürşat Karacabey'e açtığı tazminat davasını kazandığını söyledi. Doç. Dr. Karacabey ise davanın Yargıtay aşamasında olduğunu ifade etti.
GAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü ve GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce eski BESYO Müdürü Doç. Dr. Kürşat Karacabey'in hakkında açmış olduğu mobbing davasının reddedildiğini ve kedisinin açmış olduğu tazminat davasını kazandığını söyledi. Prof Dr. Gür, "Gaziantep Üniversitesi'nde bilindiği üzere yaklaşık bir yıl önce, kurumumda çalışan eski BESYO Müdürü Doç. Dr. Kürşat Karacabey, hakkımda mobbing davası açmıştı ve bu dava bir yıl sürdü. Davanın sonucunda 3. Asliye Hukuk Mahkemesi herhangi bir mobbing olmadığına ve yaptığım uygulamaların kanun ve yönetmelikler çerçevesinde olduğuna karar verdi. Dolayısıyla bu uygulamalarla benim okul yönetimindeki uygulamalarım kesinleşmiş oldu. Ancak Doç. Dr. Karacabey dava açmakla kalmayıp, basın ve yayın yoluyla ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığı şikayetlerle hakkımda yaptıklarından dolayı, ben de karşı dava açmıştım. Bu açmış olduğum tazminat davası 1 Şubat 2013 tarihinde sonuçlandı. 4. Asliye Hukuk Mahkemesi Karacabey'in hakkımda iftira ürettiğini, doğru olmayan haber yaydığını ve hakkımda tehdit içerikli kamuoyu oluşturmaya çalıştığını 10 bin TL tazminata hükmederek, tescillemiş oldu. Dava Yargıtay aşamasında devam edecektir elbette ama ben yine bu konuda Türk adaletine güveniyorum" dedi.
Prof. Dr. Gür ayrıca, Gaziantep Üniversitesi tarafından Doç. Dr. Karacabey hakkında şuanda 5 adet soruşturma açıldığını ve soruşturmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

"KURGULANMIŞ DAVA"
Tazminat davası ve hakkındaki iddialarla ilgili cevap veren Doç. Dr. Kürşat Karacabey ise, "Dava Yargıtay aşamasındadır. 25 Ağustos 2011 tarihinde yapılan 3 kişiden oluşan Yüksek Okul Kurulu toplantısında, benim tarafımdan söylendiği iddia edilen 'beni tanıdığın güne lanet edeceksin' sözü üzerine tazminat davası açıldı. Ben bu sözü söylemedim. Ben kendisine dava açtıktan 2 ay sonra benimle ilgili tazminat davası açıyor. Toplantıda söylendiği iddia edilen bu sözümle ilgili amirim olduğu halde herhangi bir tutanak tutmamış, soruşturma açmamıştır. Bu olaydan yaklaşık 6 ay sonra 2012 Şubat ayında ben kendisine tazminat davası açtıktan 2 ay sonra kurgulanarak açılmış bir davadır. Ben ayrıca, benimle alakalı herhangi bir entrikalar, kumpaslar kurulacağını tahmin ederek, 2 Mart 2012 tarihinde Rektörlüğe resmi dilekçe de verdim. Mahkeme Ali Gür'ün açtığı davayı kısmi olarak reddetmiş, kısmi olarak da kabul etmiştir. Basın yoluyla iftira ve hakareti mahkeme kabul etmedi, bölüm başkanı olarak görev yapan kendi müdür yardımcısının kurgulanan şahitliği ile kısmi olarak da kabul etmiştir. Dava Yargıtay aşamasındadır. Ben kendisini Allah'a havale ediyorum. Allah ıslah etsin" diye konuştu.
Doç. Dr. Karacabey, üniversite tarafından hakkında açıldığı iddia edilen soruşturmalarla ilgili olarak da, "Gaziantep Üniversitesi, benim hakkımda geçirmiş ve geçirmekte olduğu adli ve idari herhangi bir soruşturmanın olmadığını ifade eden resmi yazı verdi" diyerek, bu iddianın doğru olmadığını sözlerine ekledi.
(MDC-MEF-Y)

05.02.2013 14:03:51 TSI

Editör: Wan Haber