Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atandıktan sonra 11 Eylül'de Bayburt Üniversitesi'ndeki görevine başlayan Rektör Prof. Dr. Gökhan Budak, 4 ay süresince başarılı çalışmalara imza atmıştı.
Göreve atandıktan sonra Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne gelişi sırasında törenle karşılanan Prof. Dr. Budak, ''Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve Yüksek Öğretim Kurumu'nun takdirleriyle Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne atanmış bulunmaktayım. Bu sebeple Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e ve Yüksek Öğretim Kurumu'muza şükranlarımı sunuyorum. Yine adaylık sürecimizde bize destek veren üniversite personeline ve Bayburt halkına teşekkür ediyorum. Verilen destek aynı zamanda şahsıma duyulan güvenin de en önemli göstergesidir. Doğal olarak omuzlarımıza büyük bir yük aldığımızı, Bayburt Üniversitesi'nin geleceği ile ilgili beklentilerin yüksek olduğunu farkındayım. Bu sebeple gecemizi gündüzümüze katarak bize duyulan bu güveni boşa çıkarmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, bugün Erzurum'da ikamet ettiği lojmanda 4. kattan atlayarak intihara teşebbüs etmiş, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.
(MY-AT-GS-Y)

26.01.2013 17:59:25 TSI

Editör: Wan Haber