Türkiye Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, son zamanlarda ısrarlı bir şekilde Müslümanların üzerine gelindiğini, Hz. Muhammed'i, tesettürü ve ay yıldızı kullanarak yapılan çirkin saldırılar olduğunu söyledi.
Türkiye Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Ramazan Ayvalı, "Peygamber'i Anma" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. İslam'a yönelik saldırıların arttığını ve bu tür saldırıların planlı yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Ayvalı, "Son zamanlarda ısrarlı bir şekilde Müslümanların üzerine gelinerek Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e çirkin saldırılarda bulunuluyor. Bu çirkin saldırıyı yapanlar Hz. Muhammed'i bilseler, tanısalar bırakın hakareti, başlarına taç yaparlar. İnsan bilmediğinin düşmanıdır" dedi.
Ayvalı, "İmanın 6 şartından birinin de 'Allah'ın gönderdiği peygamberlere iman etmektir. Hepsi insanlara doğru yolu göstermek için gönderilmiştir. Çeşitli mekanlardaki çeşitli kavimlere gönderildikleri gibi beşeriyete saadet yolunu ve Allah yolunu işaret etmişlerdir. Doğru yolu bıkmadan ve yılmadan anlatmışlardır. Dünyada peygamberi öven çok sayıda şiir var. O şiirlerin en güzelinin bile Hz. Muhammed'i övmede çok aciz kalıyor. Allah'ın, bütün peygamberlere isimleri ile hitap ederken Hz. Muhammed'e 'habibim', 'sevgilim' diyor. Enbiya suresinde 'seni âlemlere rahmet olarak gönderdik' denirken, hadiste de 'sen olmasaydın âlemi yaratmazdım' deniliyor. O, dünya yaratıldığından beri en üstün, en güzel olandır; hiç kimse ondan üstün değildir. Allah, her şeyden önce onun nurunu yaratmıştır. Alem onun nurundan sonra yaratılmıştır" diye konuştu.
Programda, Kırklareli Hızırbey Camii İmamı Ali Kutlugün, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Müezzin Necmettin Ötün, kaside okudu. Ötün kaside okurken salonda bulunan bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
(ŞG-AŞ-Y)

21.01.2013 09:57:47 TSI

Editör: Wan Haber