Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, aile içinde huzur ve saadetin reçetesinin, Hz. Muhammed'in örnek hayatını rehber almakla mümkün olabileceğini belirterek, her şeyiyle örnek alınacak tek modelinde peygamberimiz olduğunu söyledi.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği ve Eğitim Bir-Sen Manavgat Temsilciliği tarafından 'Hz. Peygamberimiz ve Aile Hayatı' konulu konferans düzenlendi. 100. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay katıldı.
Kuran tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Şube Başkanı Mehmet Gayretli, 23 Ocak Çarşamba günü Hz Peygamberin doğum günü olan Mevlid Kandili'nin kutlanacağını hatırlatarak, "Bizde Alemlere rahmet gönderilen ve tüm yaşantısıyla insanlığa örnek olan peygamberimizi daha yakından anlamak, onun sünnetlerini tanımak ve aile yaşantısı hakkında örnek alınması için bu konferansı tertip ettik" dedi.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, ise 'Hz. Peygamberimiz ve Aile Hayatı' isimli konferansta kültürel yozlaşmaya bağlı olarak kutsal aile yuvasının her geçen gün yara aldığını, toplumda huzur ve saadetin yolunun aileyi korumaktan geçtiğini kaydetti. Peygamberimizin hayırlı bir evlat, iyiliksever bir akraba, saygılı ve nezaketli bir eş, şefkatli bir baba, sevecen ve merhametli bir dede olduğunu altını çizen Prof.Dr. Ay, "Yaşantısıyla örnek olacak tek modelin Hz. Muhammed olması gerektiğini söyledi.
Konferans sonunda Eğitim Bir-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından Prof.Dr. Mehmet Emin Ay'a plaket ve tablo hediye edildi.
Prof.Dr. Ay, program sonunda kitap ve CD'leri imzaladı.
(AK-SK-Y)

21.01.2013 17:32:26 TSI

Editör: Wan Haber