Adıyaman'ın Kahta ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan problem odaklı polislik sayesinde bir çok faili meçhul olay çözülürken bir çok suçlu da kıskıvrak yakalandı.
Kahta'da meydana gelen suçların analiz edilerek tespit edilen suç türlerinden öncelikli olanlar üzerinde özel analitik çalışmalar yapıldığı ve bu sayede faili meçhul olayların daha hızlı ve daha kolay çözüme kavuşturulduğu öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Kahta'da gerçekleşen suçların analiz çalışmaları neticesinde öncelikli suçlar arasında hırsızlık, faili meçhul olaylar ve aranmakta olan şahısların olduğu tespit edildi. Asayiş Büro Amirliği, belirtilen suç türleri üzerinde sıkı ve detaylı bir şekilde çalışmalar yaparak söz konusu suç türleri ile mücadele çerçevesinde 2 çalışma grubu oluşturdu. Çalışma gruplarından birinin meydana gelen faili meçhul olaylar ve hırsızlık olaylarını, diğerinin ise söz konusu suçların failleri ile halen firarda bulunan suçluların yakalanması üzerinde durduğu açıklandı.
2012 yılı Eylül ayı sonunda oluşturulan gruplar kısa süre içinde 18 adet faili meçhul olayı aydınlatılarak failleri tespit ederken faillerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise 26 şahısın yakalanarak adli mercilere sevk edildiği öğrenildi. Yapılan çalışmalar neticesinde 24 yıl hapis cezası bulunan ve firar olan bir şahsın da yakalandığı ifade edildi.
(Şİ-ÖK-Y)

16.01.2013 11:04:52 TSI

Editör: Wan Haber