Elektronik sigara kullanıcıları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün sayısı hatrı sayılır düzeylere ulaşan bir kitle olma haline geldi. Bununla beraber doğal olarak yeni tabirleri de beraberinde getirdi , bunlardan biri de premium likit tabiri.

Nedir bu premium likit ?

Elektronik sigara kullanıcılarının olmazsa olmaz sarf malzemelerinden tüketim malzemelerinden biri olan likitinin kaliteli olanlarına takılan sıfattır premium likit. Aslında sıfatın altında yatan mantık oldukça basittir , alt veya orta kalitede olan likitlere nazaran fiyat bakımından , içimde verdiği haz bakımından daha yüksek çitası olan , sağlık açısından alt veya orta kalitede ki likitlere göre daha az zararlı olan likitlerdir premium likitler. Cihazdan cihaza fark elbette ki olsa da likit tüketimi bakımından bakacak olursak alt ve orta sınıf likitlerin maliyeti geleneksel sigaranın bize çıkartığı maliyetin altında olduğunu görüyoruz fakat premium likitler fiyatlarından ötürü bunu bize sağlamıyor. Fakat başta da belirttiğimiz gibi elektronik sigara kullanıcıları arasında anlaşılacak kriterler olsada içim rahatlığı aroma kalitesi elle tutulur ölçü de ileridedir premium likitlerde.

Tabi bunun yanında insan sağlığına olan etkileri de göz önünde bulundurulmalı sonuçta kalitesi üst olan bir likit diğer alt kulvarlarda olan likitlere göre daha az zararlı olacağı aşikar. Fakat elektronik sigara kullanıcıları bunun tamamen damak tadı olduğunu öne sürüyorlar , mesela diye sıfatlandırılan bir likit bir elektronik sigara kullanıcısı için beğenilmez bir likit olsa da diğer başka bir elektronik sigara kullanıcısı için oldukça beğendiği bir likit olabiliyor , bu alt ve orta kalitedeki likitler içinde söz konusu. Bura da dikkat edilmesi gereken asıl unsur , likitin klasmanı ne olursa olsun kesinlikle orijinal olması , orijinal olduğu sürece işin içinde belirleyici unsur elbette ki bütçe birinci olmak üzere ikincisi ise damak tadı giriyor. Fakat orijinal olmayan ürünler kullanıcıların sağlığını tehlikeye atıyor.

Bura da yapılması gereken bir kaç yöntem var birincisi seri numaralarının markalara ait resmi sitelerinde sorgulatılması ikincisi güvendikleri satıcıları tercih etmeleri üçüncüsü ise diğer satıcılara göre aşırı fiyat farkının olmaması. Diğer satıcılara göre fiyatı oldukça uygun olan likitlerden kesinklikle şühelenin ayrıca premium likitler vg oranı yüksek olduğundan akışkanlığı bal kıvamından biraz daha hızlıdır ne hızlı akar ne yavaş yoğun bir kıvama sahiptir.

Editör: Wan Haber