TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süreyle görevden alınan Bilecik'in AK Parti'li Bozüyük ilçe Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'na,
"Etrafımda kim var kim yok herkesi fişlemişler. Berberoğlu battıkça batıyor" cevabını verdi.
İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Poyraz, dün Ahmet Berberoğlu'nun basın açıklamasında, 'Ben eğer yolsuzluk yapmış olsaydım, hırsızlık yapmış olsaydım, namussuzluk yapmış olsaydım Allah var. Cenab-ı Allah beni bu millete rezil rüsva eder' sözüne karşılık, "Başkan'ın duası kabul olacak. Bu çok büyük bir laf. Ben Cenab-ı Allah'ın adaletinin tecelli edeceğine inanıyorum. Sayın Belediye Başkanının Cenab-ı Allah'ın adaletini göreceği kanaatindeyim. Bozüyük halkı Sayın Belediye Başkanının ne kadar dürüst çalıştığını, ne kadar namuslu olduğunu, Bozüyük Belediyesi'nde bu işlerin nasıl yapıldığını çok iyi biliyor. Dolayısıyla bu yapılan işlere Allah-ü Teala'yı şahit tutmak kadar büyük bir iddiada bulunan kişinin sonunun ne olacağını da inşallah hep birlikte göreceğiz" dedi.

"SÜREÇTE YAŞANILANLAR, SÖYLEDİKLERİMİZİ DOĞRULADI"
Yaşanan süreci anlatan Poyraz, "Cumhuriyet savcılığına doğrudan doğruya suç duyurusunda bulunan müfettişler aynı zamanda da soruşturmanın selameti açısından, sağlıklı yürümesi açısından Belediye Başkanının açığa alınması teklifinde bulundu. Bu teklife bağlı olarak da İçişleri Bakanlığı da Bozüyük Belediye Başkanını kanunun kendine verdiği yetki kapsamında açığa aldı. Yerine de bildiğiniz gibi belediyedeki meclis başkan vekili arkadaşımız Mehmet Doğan Tunç vekalet ediyor. Burada yeri gelmişken şunu da söyleyeyim. Ben Bilecik'te 10 yılı aşkın bir süredir milletvekilliği yapıyorum. Burada halkımızın karşısına çıkıp konuştuğumuz zaman bilerek hiçbir zaman aldatıcı beyanda bulunmadım. Bugüne kadar ne söylediysek sözümüzün arkasında durduk ve gerçekleri halkımızla paylaşmaya çalıştık. Fakat bir takım arkadaşlarımız kamuoyuna bir takım yalan yanlış bilgilendirmelerde bulunarak, bizim söylediklerimizin yanlış olduğu ve yalan söylediğimiz noktasında iddiada bulundular. Bu söylenenler basına da yansıdı. Fakat bu süreçte yaşanılanlar bizim söylediklerimizin doğru olduğunu ortaya çıkardı. Ama artık suçluluk psikolojisi içinde kaçacak yeri olmayan, köşeye sıkışmış bir kedi misali sağa sola çamur atarak, suçlayarak savunma yapma kolaycılığından da kurtulması lazım. Ben ısrarla söylüyorum. Bir süreç var ve bu hukuki bir süreç. Herkesin bu süreci sabırla takip etmesi gerekir dememe rağmen Sayın Belediye Başkanı da sağı solu suçlayarak kendi suçluluğunu örtme gayreti içinde olduğunu görüyorum" diye konuştu.

"ETRAFIMDA KİM VAR KİM YOK HERKESİ FİŞLEMİŞLER"
Etrafındaki herkesin fişlendiğini iddia eden Poyraz, şöyle devam etti:
"Arkadaşlar açığa alınmayacaklarından o kadar eminler ki, o kadar pervasız ve rahat hareket etmişler. Başta ben olmak üzere masanın üzerinde şahsım ve çevremle ilgili bir takım bilgi notları, benim danışmanım ile ilgili bir dosya, belediye meclis üyeleri arkadaşlarımızın her biri ile ilgili özel çalışılmış dosyalar ve AK Parti İlçe Teşkilatımız ile ilgili özel çalışılmış dosyalar var. Yani belediye işi gücü bırakmış son 1-1,5 aydır beni ve etrafımdaki kişileri, bizim AK Parti İlçe Teşkilatı'ndaki yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızı kim var kim yok hepsini fişlemişler."

"ÇIKSIN İSPAT ETSİN MİLLETVEKİLLİĞİNİ BIRAKIRIM"
Berberoğlu'nun öne sürdüğü iddiaları ispatlaması halinde milletvekilliğini bırakacağını aktaran Poyraz, "Neymiş efendim Ramazan eğlencelerinde milletvekilinin hangi arkadaşına gidildi. Ben açıkça ispata davet ediyorum. Benim İstanbul'da şu anda milletvekili olmadan önce ve olduktan sonra böyle organizasyon işi ile uğraşan bir tane arkadaşım yok. Olmayan bir arkadaşıma iş mi tavsiye edeceğim. Kime iş ver dedirteceğim. Kendisi belediye başkanıydı, çıksın söylesin. Desin ki şu kişidir, şu firmadır. Milletvekili ile şöyle bir ilgisi vardır desin. Yok diyorum. İspat etsin. Yani bugün İstanbul'da kimse o benim yakın arkadaşım, kimmiş çıksın ispat etsin, ben milletvekilliğini bırakırım. Bugüne kadar biz dürüstlüğümüzle, namusumuzla geldik. Yani kendi yanlışlıklarını çamur at izi kalsın şeklinde bize yamamaya kalkmasın" dedi.

"BERBEROĞLU BATTIKÇA BATIYOR"
Poyraz, Berberoğlu'nun her geçen gün daha da dibe battığını söyleyerek, "Yani bugün hızını alamamış devletin valisine laf atmış. Valiye laf attılar. Geçen gelen müfettişin yanlı olduğu hakkında suç duyurusunda bulundular. Ankara'dan gelen kontrolör arkadaşımızın yanlı olduğuna dair suç duyurusunda bulundular. Kusura bakmasın ama devletin müfettişleri yanlış gidiyor, devletin valisi yanlış gidiyor, devletin vekili yanlış gidiyor, devletin kaymakamı yanlış gidiyor da bir tek Berberoğlu mu doğru gidiyor? Belediye Başkanı bu anlamda biraz daha sakin olması gerekiyor. Burada yanlışlık varsa hukuk çerçevesinde düzeltilmesi gerekiyor. Konuşacak o kadar çok şey var ki; aklıma gelmişken söyleyeyim dün akşam orada bir şey dikkatimi çekti. Belediyede öyle bir tertibat kurulmuş ki, belediyedeki bütün konuşmalar arkadaşlar tarafından dinlenip kaydediliyor. Ayrıca sağda solda jammerlar, dinleme aletleri var. Ben Bozüyük'te bir vatandaş olarak belediye başkanının makamına geliyorsam, belediye başkanına kendi derdimi anlatıyorsam, aramızda bir mahremiyet varsa, sen belediye başkanısın bunlara ne gerek var ya. Bunların hepsi savcılık kayıtlarında vatandaşlarımız da bilsin. Karşımızdaki sıradan bir olay değil. Ben bunun için bu işin ısrarla hukuk çerçevesinde gitmesi noktasında mücadele verdim" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKANIMA VE BAKANIMA KARŞI BU ARKADAŞIMIZA KEFİL OLMAKTAN DOLAYI DA MAHCUBİYET DUYUYORUM"
Berberoğlu'na kefil olduğu için pişman olduğunu kaydeden Poyraz, şöyle konuştu:
"Sayın Berberoğlu'nun AK Parti'ye geçmesi noktasında muvafakat veren benim. Yani bir başka milletvekili arkadaşımızın ricacı olması sırasında orada belli noktalarda şartlar koşan da benim. Başkan yardımcını, danışmanını, şunu değiştireceksin, bunu değiştireceksin diyen de benim. Şu anda Bozüyük'e hizmet üretme anlamında iyi niyetle yola çıktığımız bu noktada Bozüyük'e hizmet edememekten ve partiye karşı da yukarıda bugüne kadar canla başla çalışan Sayın Başbakanıma ve bakanıma karşı bu arkadaşımıza kefil olmaktan dolayı da mahcubiyet duyan yine benim."
(KÇ-CC-Y)

17.12.2012 13:13:36 TSI

Editör: Wan Haber