Türkiye Kadınlar Basketbol 2'nci Ligi'nde mücadele eden Edirnespor Kadın Basketbol Takımı, zorlu Antakya Hommend Şirince deplasmanından 78-87 üstünlükle dönerek önemli bir galibiyete imza attı.
Edirnespor Kadın Basketbol Takımı, ligin 14'üncü hafta müsabakasında Antakya'nın Hommend Şirince takımına konuk oldu. Baştan sona çekişmeli geçen müsabakadan galibiyetle ayrılmayı başaran Edirnespor, zirve yarışındaki iddiasını da sürdürdü.
İlk periyodu 21-23 önde tamamlayan Edirnespor, ilk devreyi 41-44 önde bitirdi. Üçüncü periyotta farkı giderek açan ve son periyoda 58-65 önde giren Edirnespor, karşılaşmayı ise 78-87 kazanarak 14'üncü haftada 12'nci galibiyetini elde etti. Edirnespor'da tüm oyuncular maça katkı verirken Edirnespor'da Yasemin İbek 20 sayı ile takımının en skorer oyuncusu oldu. Yasemin'e; Nihan Demirkol 15, Buğçe Nehir ise 10 sayı ile eşlik etti. Amerikalı Susan Lester da 11 sayı ve 11 ribauntluk performansı ile double-double yaptı.
Maçta bulunan Asbaşkan Murat Muranlı maç sonrası yaptığı açıklamada "Bugün takım olarak çok iyiydik. Tüm oyuncularımız maça katkı sağladı. Oynanan oyun bizi fazlasıyla memnun etti. Önemli bir deplasmanı daha galibiyetle kapamanın sevincini yaşıyoruz. Edirneli basketbol severlere yine bir galibiyet sevinci yaşatmak bizi ayrıca memnun ediyor. Hep birlikte hedefimize ilerliyoruz. Tüm oyuncularımızı ve teknik ekibi kutluyorum" dedi.
Hommend Şirince: Damla Üredi, İrem Tulgar 21, Dilara Tongar 12, Seda Öztürk, Helin Boybeyi 4, Benan Uyar 5, Esra Altınsu, Özge Karataş, Gülnur Akpınar, Başak Sözer, Selin Öztekin 15, Melike Yalçınkaya 21
Edirnespor: Nihan Demirkol 15, Ceylan Emre 8, Halime Uykan 9, Yasemin İbek 20, Banu Toker, Buğçe Nehir 10, Havva Gülle, Deniz Doğan, Susan Marie Lester 11, Kübra Dicle 6, Pelin Gürçavdı, Gamze Karataş 8
(ORA)

21.01.2013 13:34:45 TSI

Editör: Wan Haber