Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası üyesi bir grup, ücretsiz toplu taşıma hakkından yararlanmak için eylem yaparak tramvay yolunu kapattı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İETT, metrobüs, özel halk otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanan postacılar, metro, tramvay ve şehir hatları vapurlarına "artık ücret karşılığı" bineceklerine dair bildiri üzerine, bugün Eminönü İskelesi'nde bir araya geldi. Ellerindeki pankartlarla Karaköy tramvay durağına yürüyen Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası üyeleri, burada tramvayın önünü kesti. İki yönlü olarak tramvayların geçişine yaklaşık 5 dakika izin vermeyen grup, daha sonra bir basın açıklaması yaptı.
Grup adına yapılan açıklamada, "İETT metrobüs, özel halk otobüslerinde ücretsiz olarak yararlanan postacılara 'metro, tramvay ve şehir hatları vapurlarına artık paralı bineceksiniz' diyorlar. Biz İstanbul'da yaşayan posta çalışanları, 15 milyona ulaşan nüfusu ile İstanbul'a hizmet getirmeye çalışıyoruz. Yine biz posta dağıtıcıları günde 12 kilometre yol yürümek zorunda bırakılıyoruz. Bu nedenle pek çocuğumuzda varis, bel fıtığı, boyun fıtığı oluşturmaktadır. Bunlarda yetmezmiş gibi cumartesi, bayram demeden İstanbul halkına hizmet veriyoruz" denildi. Açıklamada, uygulamadan vazgeçilmesi istendi.
Grup açıklamanın ardından dağıldı.
(MH-ET-OK-Y)

10.01.2013 13:26:46 TSI

Editör: Wan Haber