Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho için Başbakanlık Merkez Bina'da resmi karşılama töreni düzenlendi.
Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho'yu karşıladı. Başbakan Erdoğan, karşılama töreni öncesinde merkez binanın merdivenlerinden inişinde kendisine şemsiye tutan korumanın elinden şemsiyeyi alarak kendisi taşıdı.
Yağmur altında gerçekleşen törende öncelikle iki ülkenin marşları çalınırken, daha sonra ise konuk başbakan tören mangasını Türkçe 'Merhaba asker' diyerek selamladı. Selamlamanın son safhasında ise ilginç bir detay dikkatlerden kaçmadı. Selamlama töreni için yere serilen kırmızı halı üzerinde selamlama sırasında durulacak olan işaretler bulunuyor. Portekiz Başbakanı Coelho ise son selamlamanın yapılacağı yeri fark etmeyince durmak yerine yürümeye devam etti. Bunun üzerine ise Başbakan Erdoğan konuk Başbakanı selamlama yerini unutmaması için eliyle konuk Başbakanı geri çevirmek için hamle yaptı. Portekiz Başbakanı ise durumu fark edince tekrar geriye dönerek tören mangasını selamladı.
Törenin ardından ise Başbakan Erdoğan ve Portekiz Başbakanı Coelho Başbakanlık Merkez Bina'nın merdivenlerinde gazetecilere poz vererek ikili ve heyetler arası görüşme için içeriye geçti.
(AT-ÖZ-Y)

18.12.2012 15:02:59 TSI

Editör: Wan Haber