Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) tarafından hazırlanan ve BAKKA'nın desteklediği "Eğitiliyorum, İyi İletişimle Eğitiyorum" projesi başladı.
Karabük POMEM tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) desteklediği "Eğitiliyorum, İyi İletişimle Eğitiyorum" projesi kapsamında POMEM Konferans Salonu'nda eğitimler başladı. Eğitimci Hülya Mutlu tarafından POMEM öğrencilerine, "Etkili İletişim ve beden dili", "Etkili eğitimcilik becerileri", "Etkili sunum teknikleri", Öfke ve stres yönetimi" ve "Başarı ve motivasyon" konularında eğitim verecek. POMİM Müdürlüğü'ndeki törene POMEM Müdürü Orhan Karademir, POMEM müdürleri ve öğrenciler katılırken, tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Karabük Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinatörü Oğuzhan Örenli, proje hakkında bilgi vererek, "Eğitimde; eğitimci-öğrenci diyalogunun eğitici bir iletişimle sağlanması ve geleceğin polislerinde halk ile iletişimin kurulması için örnek polis modelinin oluşturulması, eğitici ile eğitimci arasındaki en önemli bağ olan iletişim sürecini daha etkili, verimli ve sağlıklı kullanılarak istenen sonuçlara daha yakın olmasının sağlanması, kurum kültürünün iletişimle birlik beraberlik içinde bir bütün olması amacıyla yeni açılan POMEM Müdürlüğünde eğitim hizmet verimliliğini artırmak amacıyla BAKKA Teknik Destek Programı kapsamında 27.12.2012 tarihinde başvuru yapıldı. Proje tahmini maliyeti 14 bin 760 TL olup, bu destek POMEM'e BAKKA tarafından eğitim hizmeti şeklinde verilecektir. 5 iş günü içerisinde toplamda 30 saat ders saati içerisinde uzman eğiticiler tarafından eğitimler verilecektir" dedi.
POMEM Müdürü Orhan Karademir de, bu projenin hazırlanmasında destekler veren, Karabük Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinatörü Oğuzhan Örenli'ye, BAKKA'ya, projenin geçmesinde BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel'e teşekkür ederek, "POMEM olarak biz yeni bir kuruluşuz. Geçen yıl yarım dönemlik olarak öğrencilerimizi eğitim kadroya gönderdik. Bu sene ilk defa gerçek anlamda tam bir eğitim öğretim dönemini başlatmış bulunuyoruz. Eğitim insanoğlunun var olduğundan bu döneme devam eden bir süreç. İnsanoğlunun kendisiyle, diğer insanlarla, evrenle, maddeyle ilişkilerini düzenleyen, gelişimini ve değişimini sağlayan, çok önemli bir araç olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların adından eğitimci Hülya Mutlu, öğrencilere iletişim konularında eğitimler verdi.
(ET-ET-Y)

12.02.2013 15:30:07 TSI

Editör: Wan Haber