Kütahya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 'şüpheli paket ve silahlı çatışma' tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Tatbikat senaryosu gereği, İl Emniyet Müdürlüğü binası önündeki otobüs durağına bir araçla yaklaşan 2 kişi tarafından şüpheli paket bırakıldığı ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Ekipler ilk olarak yolu yaya ve araç trafiğine kapattı. Daha sonra olay yerine gelen özel giysili bomba imha uzmanı, pakete dikkatlice yaklaşarak bomba düzeneğini devre dışı bıraktı.
İkinci tatbikat ise fuar bölgesinde yapıldı. Senaryo gereği, Tavşanlı ilçesi yönünden kente gelen bir otomobilde 2 teröristin bulunduğu telsiz anonsuyla ilgili ekiplere bildirildi. Kovalamaca sonucu araç Belediye Fuar Alanı'nda sıkıştırıldı. Ekiplerle araçtaki 2 kişi arasında silahlı çatışma çıktı. Özel giysileriyle olaya müdahale eden ekipler, teröristlerden birini ölü, diğerini yaralı ele geçirdi. Yaralanan şüpheli, 112 Acil Servis ambulansıyla kısa sürede olay yerinden alındı.
Kütahya Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, tatbikatlar sonrası yaptığı açıklamada, emniyet mensuplarının reflekslerinin sürekli canlı tutulması ve kabiliyetlerinin ölçülmesi bakımından zaman zaman tatbikatlar yaptıklarını belirterek, "Meslektaşlarımın olay yerine zamanında yetişmesi ve olaylara soğukkanlılıkla müdahale etmesi bakımından bu tür tatbikatları önemsiyoruz. Kütahya'da böyle olaylar yaşanmasa da polisimiz olabilecek her türlü saldırı ve terör eylemlerine hazır vaziyettedir. Bunu yaptığımız tatbikatlarda gördük" diye konuştu.
(EFE-GS-Y)

24.01.2013 17:56:52 TSI

Editör: Wan Haber