Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında 75. Yıl İlk ve Ortaokulu'ndaki 50 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduklarını belirten İlçe Emniyet Amiri Murat Sapmaz, öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle ailelerinin emniyet kemeri takmaları konusunda öğrencilerden söz alan Sapmaz, “Bizim mahallede ve çevremde pek okuyan yoktu. Beni okumaya teşvik eden ve buralara gelmeme vesile olan bir öğretmendir. Allah ondan binlerce kez razı olsun. Öğretmenlik mesleği çok kutsaldır ve bu kutsal görevi kelimelerle anlatmam çok zor. O öğretmen elimden tuttu, beni sınavlara götürdü ve bana babalık yaptı. Benim buralara gelmeme vesile oldu. Ben de vatanıma ve milletime faydalı olmaya gayret ediyorum. Biz burada beraber çalışacağız. Üzerimize ne düşerse ve ellimizden ne gelirse sizlere destek olacağız. Kapımız size her zaman açıktır” dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Ferhat Adıgüzel, emniyet teşkilatının kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Buraya gelmeniz bizleri, öğretmen arkadaşları ve öğrencilerimizi çok sevindirdi. Biz genelde unutulan bir okuluz. Bizleri unutmadığınız için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra araçlara bindirilerek İlçe Emniyet Amirliği’ne getirilen öğrenciler, büroları gezerek bilgiler aldı. MOBESE kameralarından ilçeyi seyreden öğrenciler, daha sonra İlçe Emniyet Amirliği önünde toplu fotoğraf çekti.

Editör: Wan Haber