Kocaeli Başiskele'de kiralık olduğu tespit edilen bir araç ile hırsızlık amaçlı gezdikleri ihbarını alan polis ekipleri belirlenen aracı durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayan araç ve içerisindeki şahıslar polisin kovalamacası sonucu Dilovası'nda saklandıkları bir fabrikada yakalanarak gözaltına alındı.
Başiskele'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan araç içindeki iki kişi, Dilovası'nda saklandıkları bir fabrikada yakalanarak gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre bir araç içerisinde şüpheli iki kişinin bulunduğu ve evleri gözetledikleri yönünde polis ekiplerine gelen ihbar sonucu harekete geçen ekipler aracı durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan TEM otoyoluna girdi ve İstanbul istikametine kaçmaya devam etti. Dilovası'nda polislerin TEM otoyolunu trafiğe kapattığını gören şahıslar Dilovası rampasında araçtan inerek yaya olarak kaçmaya başladı.
Peşlerindeki polisten kaçmaya çalışan Deniz G. (31) ile araç sürücüsü Faruk S. (26) çevredeki bir fabrikaya saklandı. Polisin takibi sonucu saklandıkları fabrikada yakalanarak gözaltına alınan Deniz G. ve Faruk S. sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Çok sayıda sabıkaları bulunan zanlılar üzerinde ve araç içerisinde yapılan aramalarda 7 bin lira para, çok sayıda elektronik eşya ile ziynet eşyaları ele geçirildi. Şahısların Gölcük'te 3 eve girerek hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Çalıntı malzemeler sahiplerine teslim edilirken işlemleri tamamlanan Deniz G. ile Faruk S. adliyeye sevk edildi.
(NA-MA-Y)

31.01.2013 17:47:22 TSI

Editör: Wan Haber