ANKARA'da Kızılay Meydanı’nda bu akşam Başbakan Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına yönelik protesto eylemi yapıldı.

Polisin müdahalesinden dershanelerinin penceresinden eylemi izleyen öğrenciler de nasibini aldı. TOMA ile yoldaki eylemcilere müdahale eden polis, Kızılay’da özel bir dershanenin pencerelerinde toplanan 50 kadar öğrenciye de tazyikli su sıktı. Polisin sulu müdahalesi üzerine öğrenciler pencerelerinden sınıflarına kaçtı.

Ankara Güven Park'taki “yolsuzluk ve rüşvet iddialarını” protesto etmek için toplanan gruba, polis müdahale etti, 8 kişi gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde Güven Park'ta toplanan, aralarında çeşitli sivil toplum kuruluşları ile bazı sendikaların bulunduğu Ankara Dayanışması Koordinasyonu, Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapattı.
Polisin “yolu trafiğe açın” uyarısını dikkate almayan grup, uyarıya havai fişek ve taşla karşılık verdi. Bunun üzerine polis gruba tazyikli suyla müdahale etti.

Ara sokaklara dağılan gruptakilerin Ziya Gökalp Caddesi'ni de trafiğe kapatmasına karşılık polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu.Polisin müdahalesinin ardından, Kolej Kavşağı'nda barikat kuran gruptan 8 kişi ise gözaltında alındı. Grubun protestosu sürüyor.

Editör: Wan Haber