Kilis'te, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, emniyet tarafından Engelliler Yardımlaşma Derneği üyelerine yemek verildi.
Polisevinde gerçekleştirilen yemeğe; Vali Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Çolak, Polateli Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Kaçarlar ve KÖZ-DER Başkanı Hasan Baştürk ile dernek üyeleri katıldı.
İl Emniyet Müdürü Akpınar yaptığı konuşmada, "Bu toplumun bir üyesi olarak her birimiz; birbirimizle uyum içerisinde yaşayıp, empati yaparak engelli vatandaşlarımızın nasıl zor şartlar altında yaşadığını kabul etmeliyiz. Bu vatandaşlarımıza kaldırımlar, otobüsler, merdivenler engel olmamalı çünkü engel ayakta, kulakta, gözde değil öncelikle zihinlerimizdedir. Bu bağlamda, içinde yaşadığımız çevrenin, her gün kullandığımız mekanların, özürlülerin hiç kimseye gereksinim duymadan rahatça eğitim görebilecekleri, çalışabilecekleri ve sosyal etkinliklere katılabilecekleri bir yapıya kavuşturulması da önemli bir zorunluluktur" ifadelerini kullandı.
Dernek üyesi engelli vatandaşlarla sohbet havasında geçen yemek sonrası Emniyet Müdürü Akpınar, İl Emniyet Müdürlüğü ana binasının ve Esentepe Polis Merkezi binasının yaklaşık bir buçuk yıldan beri engelli vatandaşların rahatlıkla girebileceği mekanlar haline getirildiğini, bunun kurum olarak engelli vatandaşlara gösterilen ilginin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Akpınar, bu kapsamda polisevi lavabolarının da engelli vatandaşların rahat kullanabilecekleri şekilde yeniden dizayn edildiğini belirtti.
(MAD-MAD-SO-Y)

04.12.2012 17:00:39 TSI

Editör: Wan Haber