Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları, para ve kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşları broşürle uyarıyor. Ekipler, bastırdıkları 5 bin broşürü Saraçlar Caddesi'nde dağıtarak vatandaşları dolandırıcılık konusunda tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Asayiş Şube ekipleri tarafından vatandaşlar para ve kontör dolandırıcılığına karşı uyarılıyor. Ekipler; afiş ve el ilanlarını vatandaşların yoğun oldukları park, pazar yerleri ve iş yerlerine asıyor.
Vatandaşlara da el ilanları dağıtan ekipler, bu sırada vatandaşlarla konuşarak para ve kontör dolandırıcılığı hakkında bilgilendiriyor. Hiçbir devlet memurunun vatandaşa telefon açarak kendisini emniyet mensubu, askeri personel gibi tanıtmayacağını ifade eden ekipler, aynı zamanda hiçbir devlet memurunun da para, kontör ve banka hesap bilgisini telefonla sormayacağını belirtti. Vatandaşların herhangi bir mağduriyete uğramamaları için tedbirli olmalarını isteyen polis, böyle bir durumla karşılaştıklarında vatandaşların ilgili telefon numaraları veya 155 polis ihbar hattını arayarak bilgi edinmelerini istedi.
Polis ekipleri tarafından bastırılan broşür ve afişlerde ayrıca kişi adına açılmış telefon hattı olup olmadığının sorgulandığı internet adresi de bulunuyor.
(ORA)

18.02.2013 15:53:35 TSI

Editör: Wan Haber