Samsun Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis memurları son zamanlarda artan kontör ve diğer dolandırıcılıklar konusunda halkı bilinçlendirdiler.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün dolandırıcılıklara karşı ülke genelinde başlattığı bilgilendirme çalışması halka indirildi. Bu uygulama çerçevesinde Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis memurları, ilçede halkın yoğun olduğu alanlarda "kontör ve diğer dolandırıcılık konularında" bilgilendirme çalışması yaptı. İlçedeki özellikle kalabalık olan kafe, kahvehane, sokak, cadde ve Tarihi Köprü üzerinde halkı bilgilendirme çalışması yapan polisler, vatandaşlara 155 Polis İmdat Hattı ile kontör dolandırıcılarının son dönemlerde geliştirdikleri konularda bilgi verdiler.
Özellikle ilçedeki belli bazı kalabalık olan kafe, kahvehane ve Tarihi Köprü üzerinde vatandaşları bu konuda bilinçlendiren polis memurları, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştılar. Tarihi Köprü üzerinde bir vatandaş, polis memurlarına geçen hafta telefonla kendisinin arandığını iddia etti. Vatandaş, banka da işlem yaparken birilerinin arayarak 'hesabında ne kadar para olduğunu sorduğunu ve evraklarının Ankara'da yanlış yerlere ulaştığını 2 bin TL gönderdiği takdirde bu konuyu kapatacaklarını belirttiklerini' söyledi. Kendisinin arayanlara inanmadığını ve hemen arayan telefon numarasını İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek anlattığını ve işlem başlattığını kaydetti.
Polis memurları daha sonra ilçede kalabalık olan başka bir çay ocağına giderek vatandaşları dolandırıcılık konularında bilgilendirdi.
(EŞ-SLH-Y)

12.01.2013 16:01:46 TSI

Editör: Wan Haber