İzmit'te kullandığı araçla kazaya müdahale eden polis memuru Ali Alemdar'a çarparak şehit olmasına neden olan Astsubay Muhammet K., ilk kez çıktığı hakim karşısında her gece ağladığını belirterek şehidin ailesinden özür diledi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Ali Alemdar, 24 Eylül gecesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde meydana gelen maddi hasarlı kazaya müdahale etmek için olay yerine geldi. Balıkesir'in Erdek ilçesinde astsubay olarak görev yaptığı öğrenilen Muhammet K., saat 01.00 sıralarında 10 F 1139 plakalı otomobilinin hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan otomobil önce refüje çarpıp takla attı, ardından da maddi hasarlı kazaya müdahale eden polis memuru Ali Alemdar'a çarptı. Evli ve 1 çocuk babası polis memuru Ali Alemdar, olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada hafif yaralanan Astsubay Muhammet K.'nin ise 2.0 promil alkollü olduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen Muhammet K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili davanın görülmesine dün Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesinde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık astsubay Muhammet K. ile vekili Musa Kazım Özok, olayda ölen polis memuru Ali Alemdar'ın yakınları Gülay, Osman, Salih, Ümmihan ve Asiye Alemdar ile Yusuf Akgün ve avukatları Kamil Sert katıldı. Duruşmaya katılan Ali Alemdar'ın annesi, babası, eşi ve kardeşi, olayı görmediklerini ancak şikayetçi olduklarını belirterek sanığın cezalandırılmasını talep etti.
Müşteki avukatı Kamil Sert, "Sanığın kullandığı araç üzerinde teknik inceleme yapılmasına gerek yoktur çünkü sanık alkollü şekilde aşırı hızla ve sürüş tekniklerini kullanarak tamamen kendi kusuru ile görevi başındaki polisin ölümüne neden olmuştur. Olayda mahkemece olası kastın unsurlarının da değerlendirilmesini istiyoruz. Ayrıca sanığını tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.
Tutuklu olarak yargılanan Muhammet K. ise, "Benim bir diyeceğim yoktur. Şehit olan arkadaşımızın anne ve babasından özür diliyorum. Ben de her gün bu olay için ağlıyorum. 2 buçuk aydır tutukluyum. Tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullandı.
Sanık avukatı Musa Kazım Özok, "Araç üzerinde teknik inceleme talebimizi tekrarlıyoruz. Aracın bulunduğu yerin adresini de dilekçe ile bildiriyoruz. Bu araştırmanın yapılmasını istiyoruz. Dosyaya sunulan bilirkişi raporundan sanığın sürekli alkol kullandığı izlenimi edinilebilir. Bu nedenle biz görev yaptığı birlikten bununla ilgili bir yazı talep ettik. Gelen yazıyı mahkemeye sunuyoruz. Ayrıca deliller toplanmıştır. Tutuklama nedenleri ortadan kalkmıştır. Kendisinin tahliyesini istiyoruz" dedi.
Mahkeme sanık avukatının araç üzerinde teknik inceleme yapılması yönündeki talebinin reddine, dosyanın bütünü ile birlikte Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek sanığın olaydaki kusur durumunun tespitin, olayda bilinçli taksir ya da olası kasıt olup olmadığının bildirilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 9 Ocak'a ertelenmesine karar verdi.
(UU-GS-Y)

06.12.2012 17:16:10 TSI

Editör: Wan Haber