Gaziantep'te, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 478 personele yönelik olarak 26 Kasım-5 Aralık 2012 tarihleri arasında "Trafik Kural İhlali Tespit Tutağı Düzenleme Eğitimi" veriliyor.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen genelge ile "Alınan tüm tedbirlere rağmen meydana gelen trafik kazalarında birçok vatandaşın hayatını kaybettiği, birçoğunun yaralandığı veya sakat kaldığı belirtildi.
Emniyet Müdürlüğü açıklaması şöyle sürdü; " kazaların asgari seviyeye indirilmesi, sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla trafik ekiplerinin yanı sıra resmi araçlarla görev yapan önleyici hizmetler, asayiş ve polis merkezi ekiplerinden de yararlanılacağı bildirilmiştir. Bu kapsamda, resmi olarak görev yapan önleyici hizmetler, asayiş ve polis merkezinde görevli ekiplerde çalışan toplam 478 personele yönelik olarak 26 Kasım5 Aralık 2012 tarihleri arasında 'Trafik Kural İhlali Tespit Tutağı Düzenleme Eğitimi' verilmektedir. 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren trafik ekiplerinin yanı sıra eğitim sonunda yetkilendirilecek olan resmi araçlarla görev yapan personelimizde Trafik Kural İhlali yapan araçlara, araç durdurulmadan aracın tescil plakasına 'Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı' düzenleyebilecektir."
(MAD-MAD-Y)

01.12.2012 15:13:25 TSI

Editör: Wan Haber